2018. június 26., kedd

Tárkonyos csirkeaprólékleves májgombóccal


Rengeteg változata van a tárkonnyal ízesített raguleveseknek. Nálunk nagy sikere van mindegyik változatnak.  Főleg a vegyes zöldséggel készült, és gombócos változatoknak! A közelmúltban kipróbáltam számos változatát, hiszen a kertemben évek óta terem ebből a csodás évelős fűszernövényből.Érdemes a vajbabot is felhasználni a levesben, hiszen jól passzol a tárkony hozzá!
Sokan azt gondolják csak a borsó kötelező a levesben, pedig tévednek!Bármilyen zöldséggel készíthető, és finom ízletes lesz a levesünk mindegyiktől!Most ezt a változatot hoztam, érdemes kipróbálni!





Hozzávalók:

1 kg vegyes csirkeaprólék 4 személyre
3 ek olaj
1 csomag mirelit májgombóc, vagy csinálhatunk a csirke májából
20 dkg vajbab (friss ha lehet még jobb)
3 szál sárgarépa
2 szál fehér zöldség
1 db vöröshagyma
1 kicsi karalábé
1 gerezd fokhagyma
2 dl főzőtejszín
1 ek liszt
só, bors őrölve
1,5 liter zöldség alaplé
1 tk citromlé

Elkészítése:

 Az olajat egy nagy fazékban felhevítjük, majd az apróra vágott vöröshagymát rádobjuk, és megdinszteljük. Hozzáadjuk a fokhagymát is.A csirkeaprólékot megfelelő nagyságúra vagdaljuk, és a hagymára dobjuk, így pirítjuk tovább. Sózzuk, borsozzuk. A zöldségeket tisztítás után feldaraboljuk tetszés szerinti formára, és a húsra szórjuk. Jól elkeverjük, majd megszórjuk liszttel, és felöntjük a zöldség alaplével. Vízzel pótoljuk majd az egészet, ha félig már megfőtt a levesünk. A májgombócot a forró levesbe helyezzük, és készre főzzük. A fűszereket a végén dobjuk bele,felforraljuk, majd a tejszínnel dúsítjuk, a citromlével pikánssá tesszük. Forrón tálaljuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése