Instagram

2016. január 9., szombat

Csokoládés muffin hibiszkusszal.


Az ünnepi muffinom elkészült nagy nehezen. Lassan készülődtem hozzá,  mert  féltem, hogy senki nem fogja megenni, mert nem vagyunk nagy rajongója. Azomban megtetszett ez a diszítési mód, hogy a magyal növény levele, és bogyója mutasson a tetején, és sajátos módon készítettem el, még vásároltam hozzá kandírozott hibiszkusz virágot, és ráhelyeztem, mert nagyon mutatóssá tette a kis tortákat.Annyira finomak ezek a kis virágok, hogy előre megettem a felét,és még vennem kellett hozzá. A süti végül fincsi lett, és mindenkinek ízlett,  és tetszett.







Vásárló lista:

• liszt

• cukor

• kakaó vagy csokoládé

• sütőpor

• narancshéj

• őrölt kardamom

• étolaj

• tojás

• tejszín

 

 

Elkészítés:

1. A száraz hozzávalókat keverje össze a következő arányban:

 • 2 bögre liszt

 • 1/2 bögre cukor

 • 1/2 bögre kakaópor,vagy 10 dkg olvasztott csokoládé / ebből készült)

 • 2 teáskanál sütőpor

 • 1 teáskanál narancshéj

 • 1/2 teáskanál őrölt kardamommag

2. A többi hozzávalót is keverjükk bele és robotgéppel dolgozzunk , a következő arányban:

 (Itt már érdemes bekapcsolni a sütőt)

 

 • 2 evőkanál étolaj

 • 1 tojás

 • 1 bögre tejszín

 

3. Tegyünk muffin papírokat a muffinsütőbe,  majd púpozott evőkanállal adagoljuk a tésztát a kapszlikba. .

4. Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percnyi sütés után , már el is készült.

A diszítés :olvasztott csokiba mártjuk a tetejét , majd és kandírozott hibiszkuszt helyezünk mindegyik tetetjére. Formázzzunk fondant cukorból leveleket,és golyókat, hogy hasonlítson a magyal növényre.Ez ugyanis karácsonyra készült.A fondantot készen vettem,és színeztem be színezővel.