Instagram

2015. február 18., szerda

Hamburgerzsemle.

Én azt gondolom,hogy nem is olyan egyszerű hamburgerzsemlét készíteni.Talán megbocsájtanak azért,amiért nem lett tökéletes.Ez az első, készítésű, (már azóta máskor is sütöttem,)és sokkal szebbek lettek.Dehát kérem a rutin az rutin,idő kell hozzá!Ha valaki nem tudná,mi a lényege?
Az hogy ellapítsuk a zsemléket,mert akkor túlzottan magasak lesznek.Ahol dolgoztam,ott keretben sütöttük a zsemléket,és nagyon szép szalagos volt az oldalán.Az enyémeknél még laposabbra készítse el,aki szeretné.




Hozzávalók:

60 dkg liszt
2 kiskanál só
1 csomag instant élesztő

1 evőkanál cukor
5 dkg margarin
1 darab tojássárgája
A lekenéshez:
1 tojássárgája felverve
2 evőkanál szezámmag.


Elkészítés módja:


1. A lisztet a dagasztógép táljába szitáljuk, majd hozzáöntjük az élesztőt, a cukrot, a sót, a margarint, a tojássárgáját, és a langyos tejet fokozatosan adagolva a gépet bekapcsoljuk, és 2-es, majd 3-as fokozaton dagasztjuk, amíg össze nem áll.
2. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
3. A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, 8 egyenlő részre osztjuk, és zsemlékké slejfoljuk ki (10 dkg 1 zsemle). 45 percig kelesszük.
 4. Sütőpapírral bélelt tepsikbe rakjuk, egymástól kellő távolságra. Lekenjük felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal. 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.

8 db zsemle sült belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése