Instagram

2015. június 2., kedd

Krémes epres párnácska.

Eperszezon van,tehát készítsünk egy finom epres párnácskát, nagyon gyorsan elkészül könnyű  leveles tésztából kevés energiával,és egy kis fantáziával.







Hozzávalók
40 dkg szeletelt mélyhűtött vajastészta
1/2 tasak Dr. Oetker Házi krémes krém
6 db szép eper friss
2 dkg darabolt zöld pisztácia
5 dkg olvasztott tortabevonó csokoládé
4 dl tej
Szóráshoz
porcukor (elhagyható)
Ezenkívül
1 db habzsák
csillagcső




Elkészítés
A vajas tésztát kétfelé osztottam csak 6 db lapot vágtam ketté, és megint ketté, így lett 12 db háromszögem. A krémport a tejjel sűrű krémessé keverjük robotgéppel pár perc alatt. A vajastésztát zsírpapírral bélelt sütőlapon megszurkáltam, és 210 fokon megsütöttem 5 perc alatt. Amikor kihűlt bevágtam a közepénél, és a krémes krémmel megtöltöttem belülről kifelé kétszeres mennyiségű vaníliás krémmel. Az epreket megmostam, leszárítottam, és félbevágtam. A szárát is rajta hagytam, mert így szebben mutat, és belemártottam félig a csokiba, majd az aprított zöld pisztáciába. Középre a krémbe beillesztettem a gyümölcsöt. Hűtőbe tettem dermedésig. Aki szereti, porcukorral is megszórhatja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése