Instagram

2016. május 14., szombat

Vegyes zöldségleves húsgombóccal



Nagyon kellemetlen esős időjárás van mostanában,és kissé hűvös.Ilyenkor egy jó meleg zöldségleves finom húsgombóccal nagyon jólesik.Kedveljük az ilyen leveseket,hetente készítek mindíg másféle zöldséggel.


Hozzávalók:

20 dkg mirelit zöldborsó-sárgarépa-karfiol zöldségkeverék
1 db vöröshagyma
3 ek olaj
1 csokor vágott petrezselyem
1 ek liszt
1 tk fűszerpaprika
só,bors
2 ek szójaszósz

A húsgombóchoz:
30 dkg sertés darált hús
1 tk só
1 db tojás
kevés bors
petrezselyemzöld
2 gerezd fokhagyma reszelve
fűszerpaprika 1 kk

Elkészítése:

Az olajon megpároljuk a hagymát amit kockára vágunk, és fűszerpaprikával,és liszttel megszórunk. Felöntjük vízzel, és sózzuk borsozzuk. A zöldségeket beleöntjük a levesbe, és felforraljuk. Szójaszósszal ízesítjük, és petrezselymet teszünk bele. Ha félig megfőttek a zöldségek, a húsgombócot a hozzávalókból összeállítjuk, és kis gombócokat formázva a levesbe engedjük. 20 percig főzzük, majd tálalhatjuk is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése