Instagram

2016. május 14., szombat

Vegyes zöldségleves húsgombóccal



Nagyon kellemetlen esős időjárás van mostanában,és kissé hűvös.Ilyenkor egy jó meleg zöldségleves finom húsgombóccal nagyon jólesik.Kedveljük az ilyen leveseket,hetente készítek mindíg másféle zöldséggel.


Hozzávalók:

20 dkg mirelit zöldborsó-sárgarépa-karfiol zöldségkeverék
1 db vöröshagyma
3 ek olaj
1 csokor vágott petrezselyem
1 ek liszt
1 tk fűszerpaprika
só,bors
2 ek szójaszósz

A húsgombóchoz:
30 dkg sertés darált hús
1 tk só
1 db tojás
kevés bors
petrezselyemzöld
2 gerezd fokhagyma reszelve
fűszerpaprika 1 kk

Elkészítése:

Az olajon megpároljuk a hagymát amit kockára vágunk, és fűszerpaprikával,és liszttel megszórunk. Felöntjük vízzel, és sózzuk borsozzuk. A zöldségeket beleöntjük a levesbe, és felforraljuk. Szójaszósszal ízesítjük, és petrezselymet teszünk bele. Ha félig megfőttek a zöldségek, a húsgombócot a hozzávalókból összeállítjuk, és kis gombócokat formázva a levesbe engedjük. 20 percig főzzük, majd tálalhatjuk is.

17,-ik Szakácsmustra.Egészben sült sonkás-sajtos piknikszendvics.

http://voroskaktuszdietazik.blogspot.hu/2016/04/17-szakacsmustra-kiiras.html

Dosek Bogi a Vöröskaktusz diétázik blog írója  és a  17-ik szakácsmustra háziasszonya, egy  választott szakácstól aki nem más mint Mautner Zsófia, kellett receptet választani. A Mautner kontra Széll projekt keretében választottam ezt a nagyon gyors, és finom piknikszendvicset.Nagy sikere volt,gyorsan elfogyott. Én saját magam készítettem el a tésztáját is, mert nem szokásom készen vásárolt pizzatésztát venni.Amúgyis drága,idehaza fillérekből el lehet készíteni.Nyílván akinek erre nem jut idő,az vegye meg a tésztát,akkor gyorsan megsütheti. Némi eltéréssel sajátos módon állítottam össze a pizzatekercset.Az eredeti receptben mákkal szórja meg a megkent tésztát, de nálunk nem mindenki szereti,ezért fekete köménnyel szórtam meg.Végül én csak ajánlani tudom,mert nagyon ötletes,és ízletes harapnivaló!








HOZZÁVALÓK

  •  aszalt paradicsom 10 dkg
  • Kaliforniai paprika, piros, megsütve, lehéjazva 1 db
  • Mandula 5 dkg
  •  olívaolaj 0,5 dl
  • Kenyér , vagy bagett 1 szelet
  •  só 1 csipet
  • cayenne bors 1 csipet
  • Pizzatészta, kész 1 csomag, vagy sajátkészítésű.
  • csirkemellsonka 16 dkg ennek hiányában Budget sonka,vagy hasonló kerek alakú
  • Sajt, reszelt 20 dkg
  • Tojás 1 db
  • fekete köménymag

ELKÉSZÍTÉS

A sütőt előmelegítjük 200°C-ra. Először előkészítjük a piros pesztót: botmixerrel simára pürésítjük az aszalt paradicsomot, a lehámozott sült paprikát, a mandulát, az olívaolajat és a szelet fehér kenyeret. Sózzuk, borsozzuk. A pizzatésztát megkenjük a piros pesztóval, ráterítjük a sonkaszeleteket, megszórjuk a reszelt sajttal, majd, mint egy bejglit, feltekerjük. Megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a fekete köménnyel és áthelyezzük egy szilikon lappal leterített sütőlapra. Kb. 20 percig sütjük, amíg aranyszínűre sül. Hagyjuk langyosra hűlni, akkor szeleteljük.