A karácsonyi asztalról nem hiányozhat a mézes puszedli. Enélkül a karácsony nem is karácsony. Édesanyám mindig készen vásárolta, mert sajnos nem tudta úgy megsütni, hogy puha legyen. nekem így is felejthetetlen maradt.Számtalan félét elkészítettem már, nekem is régen lassan alakult ki a tökéletes recept, de végül sikerült.Ez a recept viszont úgy jött létre, hogy ajándékba kaptam egy doboz Dr Oetkeres mézes sütiport, és akkor jött az ötlet, hogy töltött puszedlit sütök belőle. Gyorsan neki álltam, hogy hamar elkészüljön, mert vendégeket vártam. A doboz tartalma éppen elég volt, és a sütésálló csokoládé maradékom így legalább elfogyott. Viszont nem nagyon ettem belőle, mert mire észbe kaptam hűlt helye volt a doboznak az alján. Volt időm kicifrázni őket, és kesudiót is pirítottam hozzá, amivel megszórtam a fele puszedliket.Szuper jó lett!
Hozzávalók
a mézes tésztához:
200 g | méz |
100 g | porcukor |
1 tasak | Dr. Oetker Vanillincukor |
15 g | Rama Vajas íz |
250 g | búzaliszt (405 típus) |
250 g | rozsliszt (997 típus) |
1 csapott tk. | Dr. Oetker Szódabikarbóna |
1 tasak | Dr. Oetker Sütőpor Mézeskalács fűszerkeverékkel |
1 db | tojás (közepes méretű) 5 evőkanál tej |
Elkészítési mód:
1 doboz Dr Oetker mézes-kalács alappor( dobozos)
1 doboz Dr Oetker mézes-kalács alappor( dobozos)