2020. január 31., péntek

Babos húsos tarhonya










Hozzávalók:

25 dkg Gyermelyi 4 tojásos dörzstarhonya, 60 dkg marha lábszár, vagy comb, 0.5 dl olaj, 1 fej hagyma, 20 dkg főtt fekete bab, 15 dkg színes paprika, 2 gerezd fokhagyma, 20 dkg tisztított kockázott paradicsom konzerv, 2 evőkanál gorombára vágott petrezselyem, só, erős paprika

Hozzávalók:

Megtisztítjuk, és megmossuk a zöldségeket. A megmosott húst kockákra vágjuk. Olajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott hagymát, és beletesszük a húst. Ameddig a hús el nem veszíti nyers színét, kevergetjük, pirítjuk. Kevés vizet öntünk alá, sózzuk, teszünk rá erős paprikát, és letakarva 80 percig pároljuk, hústól függően amíg a hús háromnegyedig meg nem puhul, ha szükséges közben pótoljuk a vizet. A tarhonyát kevés olajon aranysárgára pirítjuk, és felöntjük 1 liter vízzel. Sózzuk, letakarva kis lángon pároljuk, majd amikor beitta a vizet lezárjuk alatta a lángot és pihentetjük. A paprikákat kockára összevágjuk, rátesszük a húsra, beletesszük a megtisztított zúzott fokhagymát és a paradicsom konzervet is. Ha kell, kevés vizet öntünk hozzá és ismét letakarva pároljuk. Amikor a hús puha, beletesszük a főtt babot és a félretett tarhonyát. Kis lángon 10 percet összepároljuk, ha szükséges ízesítjük még. Tálalás előtt belekeverjük a petrezselymet, majd tányérra szedjük.