Nemrég jártam Szicíliában,és csodálatos napokat töltöttünk a Jón tengernél,ahol a hotelünkből ráláttunk az Etnára.Mesés esti vacsora a szállásunk parkjában megterített asztalnál,és ezt a csodálatos tésztát fogyasztottuk előételként.Igazi kánikularecept ez a pisztáciás tészta, mivel nem kell órákig a konyhában állnod, hogy elkészüljön. Ez az eredeti recept,bátran készítsétek el,mert nem fogjátok megbánni.A pisztáciát,és sajtot olaszból hoztam,eredeti Bronte-i pisztáciából készítettem.
Hozzávalók
- 5 dkg vaj
- 1 db vöröshagyma
- 15 dkg főtt füstölt pármai sonka,vagy angolszalonna
- 1 csomag tollhegy tészta
- só,fehérbors
- 1 gerezd foghagyma
- 1,5 dl tejszín
- A pisztáciakrémhez:
- 3 ek olívaolaj
- 10 dkg natúr tisztított pisztácia
- 1 gerezd foghagyma
- pici só
- 8 dkg reszelt parmezánsajt
Elkészítés
- 1
A pisztácia krémhez a pisztáciát kevés olívaolajjal,foghagymával összedaráljuk egy késes aprítóban kevés sóval.A Penne tésztát kifőzzük sós vízben félkeményre,kis főzőlét félreteszünk.
- 2
A serpenyőben felhevítjük a vajat,a hagymát apró kockára vágjuk.Hozzáadjuk a vajhoz a hagymát,majd pirítjuk,majd ezt követően a sonkát felkockázzuk,és azt is a hagymára dobjuk.Következik a foghagyma aprítva amivel ízesítjük a hagymás sonkát.
- 3
Rövid pirítás után a pisztáciakrémet a sonkához adjuk,és felöntjük a tejszínnel.
- 4
A kifőzött tésztát ráöntjük,és a főzőléből is egy csészényit.Összekeverjük,majd tálaljuk is.Jól megszórjuk reszelt parmezán sajttal.Jó étvágyat kívánok hozzá! Csodás étel!