2018. november 1., csütörtök

Fűszeres harcsakockák salátával

Egyszerű és mégis nagyszerű előétel, de önálló ebédként, vagy vacsoraként is fogyasztható étel.



Hozzávalók

4 adag
  1. 3 evőkanál liszt
     
  2. 1 kk só
     
  3. ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
     
  4. 1 tk Garammassala fűszerkeverék
     
  5. ízlés szerint kevéske fűszerpaprika
     
  6. ízlés szerint vegyes saláta keverék
     
  7. ízlés szerint citromkarikák
     
  8. 50 dkg tisztított afrikai harcsafilé
     
  9. szükség szerint étolaj a kisütéshez
     

  10. Elkészítése:

A lisztbe keverjük bele a fűszereket.

Az afrikai harcsa filét felkockázzuk, majd megforgatjuk a fűszeres lisztben. Forró olajban piros ropogósra sütjük

A salátakeveréket megmossuk, kicentrifugáljuk, majd tálra rakjuk.

A fűszeres harcsaropogóssal tálaljuk. Citromkarikával díszítjük, és a levével meglocsoljuk az egészet. Frissen fogyasszuk!
  1. A salátakeveréket megmossuk, kicentrifugáljuk, majd tálra rakjuk.
  2. Az afrikai harcsa filét felkockázzuk, majd megforgatjuk a fűszeres lisztben. Forró olajban piros ropogósra sütjük

Szűzpecsenye színes borsmártással

Csodálatosan finom húsétel. A színes bors pikáns íze teszi élvezhetővé, és a hús zamata. Lágy mártás kevés fűszerezéssel. A Maggi kockái a sült húsokhoz tökéletes, érdemes vele elkészíteni. Saft zum braten.



Hozzávalók:

4 adag
  1. 2 db sertésszűz
     
  2. 2 evőkanál vaj
     
  3. ízlés szerint őrölt bors frissen
     
  4. 1-2 szál rozmaring
     
  5. 1 tk színes bors
     
  6. 1-2 db Maggi kocka húsok szaftjához, hogy finomítsuk a mártást
     
  7. 1,5 dl víz
     
  8. ízlés szerint só
     
  9. 1 csomag fűszeres burgonyagerezdek mélyhűtött
     
  10. szükség szerint olaj a kisütéshez
     

Elkészítése:
A szűzpecsenyét megtisztítjuk, majd szeletekre vágjuk. Vajat hevítünk egy serpenyőben, és a hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, és a vajon átsütjük mindkét oldalát.
A rozmaring ágból egyet felaprítunk, és a hús mellé tesszük.
A mártáshoz kevés vizet felforrósítunk a serpenyőben, és az ízesítő kockákat elkeverjük benne csomómentesre. A borsot beletesszük, és elkeverjük jól, majd a hússzeleteket visszahelyezve puhára pároljuk. Fedjük le, és a levet pótoljuk, ha szükséges.A burgonya gerezdeket forró olajban süssük ki, és a hús mellé kínáljuk. A mártással meglocsoljuk. Rozmaringgal díszítjük.

Gesztenyepudingos kocka









Hozzávalók:

5 tojás
3 evőkanál liszt
2 evőkanál Holland kakaópor
5 evőkanál cukor
5 dkg olvasztott vaj

Töltelék:
1 csomag gesztenyés süti puding
15 dkg gesztenyemassza
kevés rum
3 dl tej
6 dl tejszín
2 csomag habfixáló
12 db kandírozott cseresznye
10 dkg étcsokoládé

Elkészítése:
A piskótához az egész tojásokat a cukorral habosra verjük egy robotgéppel.
A lisztet a kakaóporral együtt szitáljuk lassan a tojáshabba, és körkőrös mozdulatokkal keverjük jól össze. Az olvasztott vajat is óvatosan vegyítsük a tésztába. Egy sütőlapot kibélelünk sütőpapírral, és a masszát beleöntjük, majd eligazítjuk egyenletesen a felületét. Kb 32 x25-ös  méretű legyen.
A pudingkrémet a leírás szerint elkészítem, majd ha kicsit hűlt, akkor a gesztenyemasszát is hozzákeverem. Keveset teszek félre díszítésnek belőle.
A kakaós piskótára egyenletesen elosztom, és elkenem a krémet.
A tejszínt 2 teáskanál porcukorral keményre felverem,és a habfixálót hozzáadom. Ezt a gesztenyekrémen szintén egyenletesen elkenem.Félbevágott kandírozott cseresznyével díszítem, Kevés gesztenye,és csoki kíséretében. Behűtve kínálom kockára vágva.