Nancy Reagen főleg a Hálaadás ünnepén szokta asztalra adni ezt az édességet.Nekem nagyon korán beérett a narancssárgaszínű körteformájú cukortököm,így elkészítettem ezt a pitét,amit már régóta készülök megsütni.Érdekes ízvilág azoknak,akik szeretik a sütőtököt.
Hozzávalók:
20 dkg liszt
10 dkg margarin
1 tojássárgája
csipet só
A töltelékhez:
1,5 kg sült sütőtök (tisztán mérve)
15 dkg cukor
3/4 dl méz
1 csomag vaníliáscukor
késhegynyi őrölt fahéj
10 dkg dió
csipet só
2 dl édes tejszínhab a tetejére aki szereti,én elhagytam.
Elkészítése:
Összegyúrjuk a tésztához valókat, egy órát hideg helyen pihentetjük,majd kerek lappá nyújtva kibélelünk vele, egy 24 cm-es átmérőjű kivehető aljú piteformát.Villával szúrkáljuk meg az alját.Közben összetörjük a sült vagy főtt tököt, és a cukorral meg az ízesítőkkel pépessé keverjük robotgéppel.A tésztával bélelt formába töltjük, és eligazítjuk egy kenőkéssel.Kirakjuk fél diódarabokkal,és forró sütőbe tolva készre sütjük.ha kihűlt az aljával kiemeljük,és csúsztatjuk tálra.tejszínhabbal is kínálhatjuk.