2019. január 19., szombat

Gombaleves medvehagymás daragaluskával


Ki ne szeretné az igazi, magyaros ízeket? A böjti időszakban sokan fogyasztanak húsmentes ételeket, ez a leves kiválóan alkalmas a böjtölőknek, laktató és elkészíteni sem ördöngösség.




Hozzávalók

1 db vöröshagyma
 15 dkg csiperke gomba
 2 szál fehérrépa
 2 szál sárgarépa
 só
 bors
 1 teáskanál fűszerpaprika
 1 kevés liszt
 3 evőkanál olaj
 petrezselyemzöld
 A galuskához:
 3-4 levél medvehagyma
 1 tojás
 1 evőkanál vaj vagy zsír
 3 evőkanál búzadara
 só

Elkészítés módja:

 A hagymát apró kockára vágjuk, és olajon feltesszük párolni, majd a gombát tisztítás után szeleteljük, és azt is a hagymához adjuk. Jól elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, liszttel megszórjuk, majd a paprikával színezzük, és felöntjük vízzel. A zöldségeket megtisztítjuk, felkarikázzuk, és a leveshez adjuk. A petrezselyemzöldet felaprítjuk, és szintén a leveshez adjuk. A tojást a vajjal, sóval, darával jól kikeverjük, és hozzáadjuk az egészen apróra darabolt medvehagymaleveleket, majd hűtőbe tesszük 20 percre. Addigra a leves elkészül, és lehet evőkanállal beleszaggatni a galuskákat. A galuska ne legyen se túl kemény, se túl lágy. Ha feljönnek a levesünk felszínére, akkor elkészült, és lehet tálalni.