Hozzávalók:
2 ek vaj,
1 közepes db vöröshagyma ,(finomra vágott)
3 gerezd fokhagyma,zúzott
30 dkg paradicsom (hámozott),
1 kk kakukkfű,
6 db burgonya (közepes),
1 citromból nyert citromlé,
2 ek halszósz,
2 ek szójaszósz,
1 l zöldség alaplé,
1 kávéskanál só,
1 csipet bors,
1 ek kapor (vágott),
1 ek petrezselyem (vágott,)
40 dkg lazac (2 cm-es kockára vágva) .
Elkészítés:
A lazacfilét ujjunkkal végigsimítjuk, és a szálkákat csipesszel kiszedjük. 2 cm-es darabokra vágjuk. Felolvasztjuk a vajat egy fazékban, és hozzáadjuk a hagymát, és 5 percig fonnyasztjuk. Hozzákeverjük a fokhagymát, és főzzük, amíg átlátszó lesz. Adjuk a hámozott paradicsomot és burgonyát is hozzá, és pirítsuk össze. (Kb. 10 perc) Felöntjük a zöldségalaplével és a halszósszal, kakukkfűvel, valamint a szójaszósszal ízesítjük. Ezután adjuk hozzá a citromlevet, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Helyezzük bele a lazacdarabokat a levesbe, óvatosan kevergetve, ne törjön szét. 3-4 perc, amíg rózsaszínné válik. Szórjuk meg kaporral és petrezselyemmel. Tálalhatjuk is! Jó étvágyat hozzá!