2017. november 14., kedd

Paradicsomos lazac leves


Hozzávalók:

2 ek vaj,

1 közepes db vöröshagyma ,(finomra vágott)

 3 gerezd fokhagyma,zúzott

 30 dkg paradicsom (hámozott),

1 kk kakukkfű,

6 db burgonya (közepes),

1 citromból nyert citromlé,

2 ek halszósz,

2 ek szójaszósz,

1 l zöldség alaplé,

1 kávéskanál só,

1 csipet bors,

1 ek kapor (vágott),

1 ek petrezselyem (vágott,)

40 dkg lazac (2 cm-es kockára vágva) .

Elkészítés:


A lazacfilét ujjunkkal végigsimítjuk, és a szálkákat csipesszel kiszedjük. 2 cm-es darabokra vágjuk. Felolvasztjuk a vajat egy fazékban, és hozzáadjuk a hagymát, és 5 percig fonnyasztjuk. Hozzákeverjük a fokhagymát, és főzzük, amíg átlátszó lesz. Adjuk a hámozott paradicsomot és burgonyát is hozzá, és pirítsuk össze. (Kb. 10 perc) Felöntjük a zöldségalaplével és a halszósszal, kakukkfűvel, valamint a szójaszósszal ízesítjük. Ezután adjuk hozzá a citromlevet, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Helyezzük bele a lazacdarabokat a levesbe, óvatosan kevergetve, ne törjön szét. 3-4 perc, amíg rózsaszínné válik. Szórjuk meg kaporral és petrezselyemmel. Tálalhatjuk is! Jó étvágyat hozzá!