2016. február 1., hétfő

Villámgyors krémes vaníliás túróhabbal és málnával.

Nagyon egyszerű,és gyors deszert, amit csak a sütési idő, és annak kihűlésére kell keveset várni.A krém pofonegyszerű,bár én rikottával kevertem a tejszínhabot,mert ezt vásároltam éppen az olasz napokon.Elmondanám,hogy nagyon finomra sikerült,és máskor is a rikottát választanám ehhez a deszerthez.A málnát is frissen sikerült a Lidl-ben beszereznem, aminek mégjobban megörültem, mert a mirelitet nem szeretem annyira az olvadás veszélye miatt használni.Gyorsan el is fogyott,éppen csak egy kicsit hűtöttem be.



Hozzávalók:

25 dkg rikotta
5 dkg porcukor
1 vaníliarúd
1 citrom reszelt héja
étkezési só csipet
1 dl tejszínhab felverve
 leveles tészta 1 csomag
vaníliás porcukor a szóráshoz
15 dkg friss málna

Elkészítés

A töltelékhez simára keverjük a rikottatúrót a porcukorral, a vanília kikapart magjával, citromhéjjal, sóval, végül óvatosan összeforgatjuk a tejszínhabbal. Habzsákba töltjük, és hűtőben hagyjuk kissé visszadermedni. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.

A levelestészta-lapokból 15 darab korongot szúrunk ki. Egy nagy sütőlapra sütőpapírt terítünk, majd ráhelyezzük a köröket. Vékonyan meghintjük porcukorral, ennek köszönhetően a lapok a sütés során kissé karamellizálódnak majd. A tetejükre borítunk egy, a tepsivel azonos méretű sütőpapírt, majd ráhelyezünk egy azonos méretű tepsit. Ez nehezékként szolgál, hogy a tészta ne emelkedjen meg. 20 percig sütjük, a pontos sütési idő a sütőtől függ, 15 perc után érdemes néha ellenőrizni, hogy szép sötét-e már a színe. Amikor megsült, hagyjuk teljesen kihűlni.

Megtöltjük a lapokat: egy krémeshez három korong szükséges. Az első lapra a habzsákból kör, vagy csillag alakú, 2 cm átmérőjű túrókrémet nyomunk. Ráhelyezzük a második lapot, majd a második lapra is ugyanannyi krémet nyomunk, ezt a réteget befedjük a harmadik lappal. A tetejét meghintjük egy kevés porcukorral. A tetejét koronázzuk néhány szem málnával.Jó étvágyat hozzá!