1 fej | vöröshagyma |
1 dl | olívaolaj |
só, bors | |
2 evőkanál | liszt |
3-4 dl | zöldség alaplé |
5-6 dl | víz |
3 dl | tejszín |
2 szelet | Toostkenyér |
4 egész | fokhagyma |
1 kk | petrezselyemzöld |
2015. július 10., péntek
Sült fokhagymaleves krutonnal.
Fűszeres pecsenye petrezselymes burgonyával.
Hozzávalók:
- 6 szelet vékony kicsontozott sertéstarja, vagy vállpecsenye
- 2 teáskanál mézes dijoni mustár
- 3 ek olivaolaj
- 1 ek worcestershire-szósz
- citrombors ízlés szerint
- 2 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- 1 tk őrölt kömény
Elkészítés:
- A húst megmossuk, és megtörölgetjük szárazra, és a citromborssal fűszerezzük.
- A worchestershire szósszal, mustárral az olajjal bekenjük,és egy éjszakán át hűtőben érleljük.
- Besózzuk a húsokat, majd oldalanként 2-2 perc alatt elősütjük. Egy tepsibe tesszük, és zúzott fokhagymával szórjuk meg.160 fokos sütőben lassan sütjük. Félidőben forgassuk.
- Burgonyát hámozzunk,és vágjuk hosszúkás szeletekre.Főzzük sós vízben puhára,és vajon petrezselymet pirítunk,és a leszűrt burgonyát rázzuk össze vele.Azonnal tálaljuk a hús mellé,kedvenc savanyúságunkkal.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)