Sült fokhagymaleves krutonnal.
1 fej | vöröshagyma |
1 dl | olívaolaj |
| só, bors |
2 evőkanál | liszt |
3-4 dl | zöldség alaplé |
5-6 dl | víz |
3 dl | tejszín |
|
|
|
|
2 szelet | Toostkenyér |
4 egész | fokhagyma |
1 kk | petrezselyemzöld
|
A leveshez egy fej vöröshagymát felszeletelünk, olívaolajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a zöldség alaplevet, a vizet, a tejszínt, és összeforraljuk. A visszamaradt olajba rakjuk a kockára vágott kenyérdarabokat. Négy fej egész fokhagymát félbe vágunk, olívaolajos sós sütő edénybe rakjuk és egy kicsit állni hagyjuk, majd 180 fokon 30 percig sütjük. A megsült fokhagymából kiszedjük a megsült gerezdeket, villával áttörjük és a leveshez adjuk.Botmixerrel simára pépesítjük. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, majd pirított kenyérkockákkal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése