2018. október 27., szombat

Csicseriborsó leves

Inspiráló volt Jamie Olivér receptje, de ez mégis az én ízlésemet dicséri.Kicsit másképpen, de ízében nagyon hasonló leves készült ebből a csodás csicseriborsóból. Érdemes készen vásárolt főtt konzervborsót  venni, hogy gyorsan elkészülhessen ez a kiváló étek!






Hozzávalók:
1 csicseriborsó konzerv
4 vékony szál sárgarépa
1 fej vöröshagyma
1,5 citrom
2 dl kókusztejszín (elhagyható)
1 kisebb gyömbér reszelve
1 teáskanál római kömény
1 teáskanál vörös currypaszta (vagy currypor is jó)

1 evőkanál liszt
olíva olaj
pár karika chilipaprika
1 csokor petrezselyem


Elkészítése:
Egy kevés olajon megdinsztelem a karikára vágott sárgarépát és a szintén felkarikázott vöröshagymát. Megszórom a gyömbérrel és a római köménnyel, majd a liszttel, felöntöm kb másfél liter vízzel, majd hozzá adom a csicserit levével együtt   (a tejszínt.) Az apróra vágott petrezselymet, és pár karika chilit. Amíg puhára fő a répa, addig egy citromot felkarikázok és teflonserpenyőben (szárazon) pár perc alatt megsütöm mindkét oldalát. A fél citromot pedig a levesbe facsarom.
Tálalásnál a leves tetejére teszek egy-egy szelet sült citromot, egy karika chilit és megszórom még petrezselyemmel.