Hozzávalók
- 3 dkg parmezán lereszelve
- 10 dkg füstölt sonka, ami nálam Dalmát, de lehet Serrano vagy más is
- 10 dkg marinált grillezett articsóka darabok üvegben
- 15 dkg reszelt mozzarella
- 10 dkg natúr sajtkrém mascarpone
- ízlés szerint só és frissen tört rózsabors
- 2 marék Tagliatelle tészta
- levél Díszítéshez bazsalikom
Elkészítés
- 1. lépés
A tésztát főzzük meg lobogó, sós vízben 10 perc alatt. Leszűrjük, úgy, hogy kevés lé maradjon alatta. A reszelt mozzarellát keverjük el a sajtkrémmel.
- 2. lépés
Tépkedjük darabokra a sonkát. A tésztát keverjük el a sajtos sajtkrémmel, pár másodpercig hagyjuk a tűzhelyen, majd tálaljuk is. A sonkát rászórjuk, köré tesszük az articsóka szeleteket, megszórjuk a parmezánnal, díszítjük bazsalikom levéllel.
- 3. lépés
Őrölt színes borssal megszórhatjuk, de elmaradhat. Jó étvágyat hozzá!