2023. október 24., kedd

Parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Először kóstolok articsókát, pedig nagyon sokszor láttam hogy készítik el. A boltokban ritkán kapni, de a konzervet jobb szeretem. Grillezett márkás változat, ami nagyon ízletes, és megy ehhez az ételhez. Csodálatos íze van! 



 Hozzávalók

 20 perc
 2-3 adag
  1. 3 dkg parmezán lereszelve
  2. 10 dkg füstölt sonka, ami nálam Dalmát, de lehet Serrano vagy más is
  3. 10 dkg marinált grillezett articsóka darabok üvegben
  4. 15 dkg reszelt mozzarella
  5. 10 dkg natúr sajtkrém mascarpone
  6. ízlés szerint só és frissen tört rózsabors
  7. 2 marék Tagliatelle tészta
  8. levél Díszítéshez bazsalikom

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tésztát főzzük meg lobogó, sós vízben 10 perc alatt. Leszűrjük, úgy, hogy kevés lé maradjon alatta. A reszelt mozzarellát keverjük el a sajtkrémmel.

    Parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban recept lépés 1 fotoParmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban recept lépés 1 fotoParmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban recept lépés 1 foto
  2. 2. lépés

    Tépkedjük darabokra a sonkát. A tésztát keverjük el a sajtos sajtkrémmel, pár másodpercig hagyjuk a tűzhelyen, majd tálaljuk is. A sonkát rászórjuk, köré tesszük az articsóka szeleteket, megszórjuk a parmezánnal, díszítjük bazsalikom levéllel.

    Parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban recept lépés 2 fotoParmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban recept lépés 2 fotoParmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban recept lépés 2 foto
  3. 3. lépés

    Őrölt színes borssal megszórhatjuk, de elmaradhat. Jó étvágyat hozzá!

Gemenci sertésnyelv





Aki szereti a vadhúsos ízeket, annak ízleni fog. Semmi köze ugyan a vadakhoz, mégis a fűszerezése olyan ízt produkál.



 Hozzávalók

 50 perc
 2 adag
  1. 2-3 db kisebb sertésnyelv
  2. 10 dkg vargányagomba
  3. 1 db vöröshagyma kb. 5 dkg
  4. 1 tk kakukkfű
  5. pár szem borókabogyó
  6. 2 ek áfonyadzsem
  7. 1 ek áfonyadzsem
  8. só, őrölt bors
  9. vaj
  10. 1 dl vörösbor
  11. 1 ek paradicsompüré
  12. 1 kevés liszt
  13. 1 csomag félkész gnocci

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Megfőzzük a nyelvet vöröshagyma, fokhagyma és só, bors társaságában. Utána letisztítjuk a szürke recét róla és a gombás alapba tesszük még hogy összefőjenek a gombával.

    Gemenci sertésnyelv recept lépés 1 fotoGemenci sertésnyelv recept lépés 1 fotoGemenci sertésnyelv recept lépés 1 foto
  2. 2. lépés

    Hagymát pirítunk, rátesszük a paradicsompürét, és az áfonyát, meg a fűszereket (kakukkfű, őrölt bors, só, tört borókabogyó) beletesszük. Hozzátesszük a vargányagombát, liszttel megszórjuk, és felöntjük kevés vízzel.

    Gemenci sertésnyelv recept lépés 2 fotoGemenci sertésnyelv recept lépés 2 fotoGemenci sertésnyelv recept lépés 2 foto
  3. 3. lépés

    Pár perc múlva felöntjük a borral, és 15 percig főzzük sűrűre. Gnoccival tálaljuk, de fogyaszthatjuk burgonya fánkkal, az eredeti recept alapján.

    Gemenci sertésnyelv recept lépés 3 fotoGemenci sertésnyelv recept lépés 3 foto