A vargányát Bolognában vettem,és a tészta is olaszból való.Olyan finom ebédet készítettem belőle,hogy ihaj!
Hozzávalók
- 20 dkg rigatoni tészta
- 2 ek olaj
- 5 dkg szárított vargánya gomba
- 1,5 dl húsalaplé
- 1 Knorr zselékocka
- 4 szelet sertéskaraj
- 5 dk vaj
- 1 ek mártáspor (vagy liszt)
- 1 dl száraz fehérbor (Chardonnay)
- só,bors
Elkészítés
- 1. lépés
A tésztát a szokásos módon kifőzzük lobogó sós vízben,de tegyünk 1-2 evőkanál olajat is hozzá.Vigyázzunk széjjel ne főjön!A vargányát leforrázzuk kevés húsalaplével.Hagyjuk állni 20 percig.
- 2. lépés
A húsokat kiveregetjük,és besózzuk.A vajat serpenyőben hevítjük fel.A húsokat ráhelyezzük 4 db fér bele a serpenyőbe.Mindkét oldalát átsütjük,majd félretesszük.
- 3. lépés
A mártásport belekeverjük a megmaradt szaftba,a gombát hozzáöntjük a levével együtt.Ízesítsük még Knorr zselékockával.Felöntjük borral,és a húsokat visszahelyezzük a mártásba.
- 4. lépés
Ezután lefedve puhára főzzük.Kész akkor lesz,ha a hús megpuhul.Ha nagyon sűrű lenne,kevés alaplével pótoljuk.A leszűrt tésztával kínálom!Nagyon ízletes főételt kapunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése