2020. március 5., csütörtök

Fehér csokoládés méteres kalács


Megpróbáltam a fehér csokis változatot a családomnak nagyon ízlett. Már rég szerettem volna elkészíteni,de valahogy mindig kimaradt a listáról.Most azonban nekiveselkedtem,és megpróbálkoztam egy ritka,de világos változattal.Hiszen mindenki a kakaós változatot készíti.





Hozzávalók

6 fő
  1. 5 db L-es tojás
  2. 2 evőkanál kakópor
  3. 3 evőkanál süteményliszt
  4. 4 evőkanál kristálycukor
  5. 1 tk sütőpor
  6. 3 ek olaj
  7. 1,5 dl víz
  8. A krémhez
  9. 2 csomag fehér csokis pudingpor
  10. 1 tk málna színező
  11. 20 dkg cukor
  12. 20 dkg vaj
  13. 1 fiola rum aroma
  14. A tetejére:
  15. 20 dkg fehér csokoládé
  16. 4 ek olaj
  17. Díszítésnek zebraforgács a Dr Oetkertől (opcionális)
  18. Elkészítése:
Kivajazunk és lisztezünk 2 őzgerincformát. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd beleöntjük az olajat és 1,5 dl langyos vizet, jól elkeverjük. Hozzászitáljuk a sütőporral összekevert lisztet, elkeverjük, és beleforgatjuk a tojáshabot.Kettéosztjuk a tésztát, az egyik részébe beleszitáljuk a kakaóport, összekeverjük. Külön-külön beletöltjük a formába a tésztákat.A sütőben 25 percen át sütjük. Amikor megsült, lisztezett deszkára borítjuk, hagyjuk kihűlni.
A krémhez felfőzünk 6 dl tejet a fehér csokis pudingporral, és hűlésig kevergetjük. A vajat nagyon habosra keverjük a cukorral, a rummal ízesítjük, majd a málna színezékkel színezzük.A kihűlt piskótákat a barázdáknak megfelelően szeletekre vágjuk.Felváltva a kétfajta piskótát megkenjük a krémmel. Szépen összeillesztjük őket két rúdba készítsük. A tetejét olvasztott fehér csokival bevonjuk,tehetünk még rá díszítést is és dermesztés után ferdén szeleteljük.