2018. február 3., szombat

Gombaleves májgaluskával

Levesimádó család vagyunk, igyekszem minél változatosabb leveseket készíteni.
A gomba ízletesebb, ha ízesítjük szójaszósszal. Gondoljunk csak az ázsiai levesekre,milyen ízletessé teszik a különböző fűszerek, szójaszószok,halszószok. A szója nagyon egészséges, és gyakran használom levesek ízesítésére,és akkor kevesebb sót használok. Nem kell visszariadni tőle, mert rácsodálkozna az, aki először próbálkozik vele!Használjuk bátran!




    Hozzávalók:
    • 15 dkg gomba
    • 2 darab sárgarépa
    • 1 szál fehér zöldség
    • 1 szál póréhagyma
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 1 ek szójaszósz sötét
    • 2 db húsleveskocka
    • 1 tk sült kápia paprikakrém
    • ½ dl olaj
    • 20 dkg kacsamáj
    • 1 egész tojás
    • 1 tk reszelt vöröshagyma
    • 5 dkg morzsa
    • őrölt bors
    • majoránna
    Elkészítése:

    Gombaleves májgaluskával recept elkészítése először a galuskát állítjuk össze. A májat elkaparjuk, hozzátesszük a kissé felvert tojást, sót, borsot, morzsolt majoránnát, a csokor petrezselymet apróra vágva, a morzsát és a lisztet. Jól összekeverjük, majd félretesszük pihenni. 

    Az olajon megfuttatjuk az apró kockára vágott hagymát, majd hozzátesszük a kicsit hosszúkásra vágott répákat, a  vágott petrezselyem felét és a szeletelt gombát, paprikakrémet. 2-3 percig pirítjuk, majd félrehúzzuk és belemorzsoljuk a leveskockákat, sózzuk, borsozzuk Felöntjük kb 1,5 liter vízzel. Szójaszósszal ízesítjük.

    Lassú tűzön puhára főzzük a zöldségeket. A kész levesbe apró galuskákat szaggatunk a májas keverékből és nagyon lassan főzzük puhulásig.