2017. november 3., péntek

Non-plus ultra

Én ezt a süteményt innét az Internetről ismerem. Megértem  sok évet, de nálunk a családban még senki nem sütött ilyet,vagy nem emlékszem rá. Lakodalmakban sem láttam még, igaz sokat ott sem jártam. Irigylem azokat a nőket, akik már fiatalon túl esnek azokon a kalandokon, amin én csak ilyen késői korban értem meg.Mert hogy ez a süti, nekem egy kis kaland. Nem olyan szépre sikerült, azt hiszem még gyakorolnom kell. Az íze azonban nagyon finomra sikerült. Omlós, és olyan puha mint a vaj.A receptjét érdemes megjegyezni, mert ez szerintem mind közül a legjobb!Készítettem pár darabot Matcha teával, amelyik zöld színű mindenkinek ízlett.



 

  Hozzávalók:

40 dkg süteményliszt
25 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 tojás sárgája
1 csomag sütőpor
1 dl tejszín
csipet só
1 csomag instant Dr Oetker narancshéj

A habhoz:


2 tojás fehérje
25 dkg cukor
1 tk citromlé
Kell még hozzá a z összeillesztéshez:
 30 dkg sárgabarack lekvár

Elkészítése:

A tésztának valókat egy dagasztógép táljába öntjük, és sima tésztává dagasztjuk. 1 órát hűtőben pihentetjük.Ezután a habot a cukorral citromlével fényes masszává keverjük, de ne keverjük túl keményre, hanem maradjon kicsit folyósabb. Akkor lesz ugyanis sima a felülete. Ami nálam nem mondható el, mert keményebbre sikeredett.A tésztát 2 mm vastagra nyújtsuk ki lisztezett táblán, majd készítsünk két sütőtepsit, és 2 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk a kis korongokat szilikonnal bélelt sütőlapra helyezzük. Habzsákba szedjük a habmasszát, és mindegyik korongra nyomunk egy kevés habot, ami elterül magától, ha jól dolgoztunk. Ha nem, akkor vizes ujjal igazítsuk ki a tetejét, ne legyen csúcsos.150 fokos sütőben szép világosra sütjük.Ha kihűltek kettő-kettőt baracklekvárral összeragasztunk, és másnapra, már nem esnek szét, kínálhatjuk is.Jó étvágyat hozzá!