2020. március 6., péntek

Sertésborda vargányával és kovászos uborkával


Ennek az ételnek pont az a lényege, hogy szaftos legyen a hús (nekem ehhez egy zsíros karaj állt rendelkezésemre). A gombát mélyhűtött állapotban vettem. A kovászos uborkát is készen vásároltam, mivel most télen csak így tudom megoldani.




Hozzávalók
1.
1 kg hosszú sertéskaraj
2.
3 ek zsiradék
3.
1 nagyobb vöröshagyma
4.
2 gerezd fokhagyma
5.
1 tk fűszerpaprika
6.
1 kis darab kápia paprika
7.
3 db kovászos uborka
8.
9.
frissen őrölt bors
10.
csipet őrölt fűszerkömény
11.
csipet kakukkfű
12.
1 marék kockázott mirelit vargánya
13.
1 tk paprikakrém
14.
1 ek paradicsompüré
15.
1 ek szójaszósz
Elkészítés módja
1. Az apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk az olajon vagy zsiradékon, majd hozzáadjuk a kockára vágott húst. A fokhagymát préseljük bele. Jól keverjük össze, majd pirítsuk le.
2. Ezt követően szórjuk bele a paprikát, a paprikakrémet, a paradicsompürét, a köményt és a kakukkfüvet. Öntsük fel vízzel, majd ízesítsük szójaszósszal, egy kevés sóval és borssal.
3. Lefedve főzzük. Félidőben adjuk hozzá a felkockázott gombát, az apróra vágott kápia paprikát, majd mikor már puha a hús, az uborkát is.
4. Ezután pár percig főzzük, majd ha kellően sűrű, már tálalhatjuk is kedvenc tésztaköretünkkel.
5. Fogyasztás előtt az uborkát szeletekre vágva tegyük a tányérra.