A vadász módra készült ételek nagyon változatosak lehetnek, így a húsgombócos változatot készítettem el.Remélem elnyeri más tetszését is. Nekünk nagyon ízlett!
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg darál sertéshús
1 kk fűszerpaprika
- 10 dkg füstölt szalonna
- 20 dkg csiperke gomba
- 1 evőkanál finomliszt
- 1,5 dl tejföl
- étolaj
- 1 tojás
- 10 dkg füstölt szalonna
- 20 dkg csiperke gomba
- 1 evőkanál finomliszt
- 1,5 dl tejföl
- étolaj
- 1 tojás
Elkészítése:
A darált húst elkeverjük a tojással, meg a zúzott fokhagymával. Sóval, frissen őrölt borssal petrezselyemmel ízesítjük, majd a masszából kisebb méretű húsgombócokat készítünk. Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, és a húsgolyókat megsütjük. Ezután a gombócokat nem szedjük ki, hanem hozzáadjuk az apró kockákra vágott füstölt szalonnát, s együtt pirítjuk tovább. Amikor a szalonna kiadta a zsírját, belevágunk egy fej vöröshagymát, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a felkarikázott paprikát és paradicsomot. Sóval,fűszerpaprikával, borssal ízesítjük, és húsalaplét öntünk alá, azután fedő alatt lassan puhára főzzük. A végén kevés liszttel elkevert tejföllel kiforraljuk. Nokedlivel tálaljuk