Ezt a süteményt az Interneten láttam egy olasz lány az anyukájával sütötte meg.Nekem is a kedvencem lett azonnal! Minden Szicíliából való a képen a tál,a fehér csoki, a pisztácia és a krém,ami a sütiben van.
Hozzávalók
- 50 dkg Extra süteményliszt
- 16 dkg porcukor
- 2 tojás sárgája
- 2 csomag vaníliás cukor
- 24 dkg vaj
- 3 ek pisztáciakrém
- 1 pici zöld színezék
Elkészítés
- 1
A tészta hozzávalóiból robotgéppel sima tésztát gyúrunk.Hűtőbe tesszük letakarva legalább 2 órára.Azután lisztezett lapon kinyújtjuk 3mm vastagságúra,és virágformájú kiszúróval kiszaggatjuk.kb 16 db sima,és 16 lyukas jön ki belőle.
- 2
180 fokos sütőbe 12 perc alatt kisütjük.ha kihűlt megkenjük pisztácia krémmel és 1-1 korongot összeragasztunk.Olvasztott fehér csokoládéba mártjuk rövid dermesztés után az egyik felüket,majd darált pisztáciával megszórjuk.Hűtőbe fél óra alatt megdermed,és tálalható is.