2020. január 17., péntek

Néger kocka limoncelloval

A habos, csokis négerkocka a régi családi vendégségeket idézi. A Limoncello az egyik legismertebb olasz likőr.Finomabb,és különlegesebb lesz a süteményünk!
A Limoncello-t a citrom héjának felhasználásával készítik alkohol, víz és cukor hozzáadásával. A színe sárga, de az íze édes-keserű és semmiképpen se savanyú, hiszen nem tartalmazz citromlevet.


Hozzávalók

6 adag
  1. 20 dkg porcukor
  2. 2 ek. barna nádcukor
  3. 4 egész tojás
  4. 10 dkg margarin
  5. 2 dkg Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
  6. 1 cs. Dr. Oetker Sütőpor
  7. 20 dkg liszt
  8. 1 dl tejszín
  9. 1 kk. vanília aroma
  10. 2 ml fehér rum
  11. A tészta kenéséhez
  12. 0,5 dl limoncello likőr
  13. Habhoz
  14. 10 dkg kristálycukor
  15. 4 tojásfehérje
  16. Tetejére
  17. csokimáz (Dr. Oetker Tortabevonó ét)
  18. 1 kanál olaj
  19. Előkészítés
  20. 20 x 30 cm-es tepsi, zsírpapírral bélelve

Elkészítés

60 perc
  1. A tészta hozzávalóiból a tojást, cukrokat, vajat kikeverjük a robotgéppel, majd a lisztbe keverjük a kakaót, és sütőport, aztán hozzáöntjük a tojásos keverékhez, és a géppel jól elkeverjük, ezután a tejszínt, és az ízesítőket is belekeverjük. Krémszerű lesz a tészta, amit aztán egy zsírpapírral bélelt tepsibe öntünk, és 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük.
    Néger kocka limoncelloval recept lépés 1 foto

A tojásfehérjét habüstben feltesszük gőz fölé egy lábasra, a cukorral keményre felverjük, egy teáskanál citrommal. A kihűlt tésztát a citromlikőrrel meglocsoljuk, és a habot elkenjük rajta. Ezután a csokoládét is gőz fölé tesszük, és 1 ek. olajjal felolvasztjuk. A hab tetejére öntjük, és elkenjük, majd hűtőbe tesszük. Forró vízbe mártott éles késsel felvágjuk.

Citromos pitetorta


Aki szereti a citromos sütiket, annak ajánlom, hogy ezt ne hagyja ki, mert igazán pikáns, és egyben üdítő desszert!



Hozzávalók

4 adag
  1. 22 dkg liszt
  2. 14 dkg vaj
  3. 2 csipet só
  4. 6 dkg cukor
  5. 2 tojássárgája
  6. 2 ek tejföl
  7. Valamint
  8. 4 zöldcitrom (lime)
  9. 10 dkg cukor
  10. 4 tojás
  11. 7 evőkanál tejszín
  12. 1 evőkanál liszt
  13. 1 citrom reszelt héja

Elkészítés

50 perc
  1. 23 cm-es átmérőjű piteforma kell hozzá, aminek a belsejét ki lehet venni.
    A tészta hozzávalóit összedolgozzuk géppel, és 3 órát a hűtőben pihentetjük. Ezután kinyújtjuk akkorára, hogy egy piteformát ki tudjunk bélelni vele, majd a széleit nyújtófával levágjuk, és villával megszurkáljuk.
     
  2.  A citrom levét kifacsarjuk, majd a tejszínt a cukorral, és a tojásokkal, meg a citromlével összekeverjük, és az 1 citromhéját is reszeljük bele. A tortát 10 percig elősütjük 180 fokon, majd ha kissé kihűlt a citromos keveréket beleöntjük, és 160 fokon 30 percig sütjük.