A habos, csokis négerkocka a régi családi vendégségeket idézi. A Limoncello az egyik legismertebb olasz likőr.Finomabb,és különlegesebb lesz a süteményünk!
A Limoncello-t a citrom héjának felhasználásával készítik alkohol, víz és cukor hozzáadásával. A színe sárga, de az íze édes-keserű és semmiképpen se savanyú, hiszen nem tartalmazz citromlevet.
A Limoncello-t a citrom héjának felhasználásával készítik alkohol, víz és cukor hozzáadásával. A színe sárga, de az íze édes-keserű és semmiképpen se savanyú, hiszen nem tartalmazz citromlevet.
Hozzávalók
6 adag
- 20 dkg porcukor
- 2 ek. barna nádcukor
- 4 egész tojás
- 10 dkg margarin
- 2 dkg Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
- 1 cs. Dr. Oetker Sütőpor
- 20 dkg liszt
- 1 dl tejszín
- 1 kk. vanília aroma
- 2 ml fehér rum
- A tészta kenéséhez
- 0,5 dl limoncello likőr
- Habhoz
- 10 dkg kristálycukor
- 4 tojásfehérje
- Tetejére
- csokimáz (Dr. Oetker Tortabevonó ét)
- 1 kanál olaj
- Előkészítés
- 20 x 30 cm-es tepsi, zsírpapírral bélelve
Elkészítés
60 perc
- A tészta hozzávalóiból a tojást, cukrokat, vajat kikeverjük a robotgéppel, majd a lisztbe keverjük a kakaót, és sütőport, aztán hozzáöntjük a tojásos keverékhez, és a géppel jól elkeverjük, ezután a tejszínt, és az ízesítőket is belekeverjük. Krémszerű lesz a tészta, amit aztán egy zsírpapírral bélelt tepsibe öntünk, és 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük.
A tojásfehérjét habüstben feltesszük gőz fölé egy lábasra, a cukorral keményre felverjük, egy teáskanál citrommal. A kihűlt tésztát a citromlikőrrel meglocsoljuk, és a habot elkenjük rajta. Ezután a csokoládét is gőz fölé tesszük, és 1 ek. olajjal felolvasztjuk. A hab tetejére öntjük, és elkenjük, majd hűtőbe tesszük. Forró vízbe mártott éles késsel felvágjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése