2019. március 17., vasárnap

Ázsiai csirkeleves

Imádjuk az ázsiai leveseket, most a saját receptemet adom itt közre.Remélem másnak is ízleni fog,mert a férjem imádja!





 

Hozzávalók

 4 fő
  1. 1 csomag ázsiai zöldségkeverék
  2. 40 dkg csirkemellfilé
  3. 1 ek szójaszósz
  4. 1 tk halszósz
  5. 1 db kisebb gyömbér reszelve
  6. 1 db lime citrom leve
  7. 1 db thai citromfű összevágva
  8. 2-3 lime levél
  9. 2 ek olívaolaj
  10. ízlés szerint só
  11. ízlés szerint bors
  12. 1 liter csirke alaplé

Elkészítés

  1. A csirkehúst felkockázzuk, majd egy kisebb serpenyőben, kevés olajon mindkét oldalukon megsütjük.

    Ázsiai csirkeleves recept lépés 1 fotoÁzsiai csirkeleves recept lépés 1 fotoÁzsiai csirkeleves recept lépés 1 foto
  2. Hozzáadjuk a zöldségeket, majd kicsit pirítjuk, a hozzávalókkal fűszerezzük, ízesítjük, kivéve a lime levét.

    Ázsiai csirkeleves recept lépés 2 fotoÁzsiai csirkeleves recept lépés 2 fotoÁzsiai csirkeleves recept lépés 2 foto
  3. Majd felöntjük a csirke alaplével. Puhára főzzük. A lime levelet eltávolítjuk a végén. Lime citrom levével gazdagítjuk.

    Ázsiai csirkeleves recept lépés 3 fotoÁzsiai csirkeleves recept lépés 3 fotoÁzsiai csirkeleves recept lépés 3 foto

Mandarin torta

Hasonló tortácskát sütöttem már, de sajnos annyira nem vagyunk édesszájúak,és csak ritkábban sütök ilyeneket. A mandarin levétől nagyon friss íze van a krémnek,érdemes nekiállni!









Hozzávalók:

4 fő
  1. 20 dkg liszt
     
  2. 10 dkg vaj
     
  3. 10 dkg porcukor
     
  4. 1 tojássárgája
     
  5. 1 ek tejföl
     
  6. 1 cs vaníliás cukor
     
  7. krém:
     
  8. 35 dkg mascarpone
     
  9. 10 dkg fehér csokoládé
     
  10. 2 mandarin leve
     
  11. 1 kivehető aljú piteforma
     
  12. 50 dkg szárazbab,és zsírpapír
     
  13. A díszítéshez:
     
  14. 2 nagyobb mandarin,vagy narancs is lehet

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit egy dagasztógéppel összedolgozzuk, majd fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük 1-2 órára.Ezután kinyújtjuk, és a kikent,lisztezett formába helyezve beleigazítjuk.A széleit levágjuk.Megböködjük villával.Zsírpapírt helyezünk rá, és száraz babbal töltsük fel.Ez a vaksütés. 180 fokos sütőbe tolva világosra sütjük,kb 20 perc, de vegyük ki félidőben a zsírpapírral együtt a babot. Ez azért kell, hogy a közepe is kicsit átsüljön.Közben a krémet elkészítjük. A fehér csokoládét összetördeljük, és gőz felett megolvasztjuk kevés olajjal.A mascarpone sajtkrémet egy kézi robottal a kihűlt csokival összedolgozzuk,majd a mandarin levét, illetve narancs levét hozzáöntjük,és sima krémet keverünk ki.Megtöltjük a kihűlt pitét krémmel, és kirakjuk a mandarin szeletekkel.behűtjük, és másnap szeljük.