2019. március 17., vasárnap

Vörösboros vaddisznó pörkölt

Télen  többször fordul elő vad az asztalunkon,mivel jobban kívánja a szervezetünk a húsokat,de főleg a sötét húsokat.Mivel két főre főzök, nem olyan drága ez a nemes vad,megengedhetjük magunknak.Ti se mondjatok le róla!Nagyon finom.









Hozzávalók:

4 adag
  1. 60 dkg vaddisznócomb,vagy lapocka
  2. 1 db vöröshagyma
  3. 2 gerezd fokhagyma
  4. só, frissen őrölt bors,
  5. 1 kk vadfűszer keverék
  6. 2 dl száraz vörösbor
  7. 1 kevés frissen vágott majoránna
  8. 1 db paprika
  9. 1 ek fűszerpaprika, illetve paprikakrém
  10. 1 ek paradicsompüré és 2 db hámozott paradicsom(konzerv jó)
  11. 5 szem borókabogyó
  12. 20 dkg tarhonya pirítva megfőzve
  13. olaj
  14. víz,só

  15. Elkészítése:
A húst megmossuk,ha kell kicsit áztassuk ki belőle a vért is.Vágjuk fel 2 cm-es kockákra. A hagymát tisztítás után szintén kockázzuk fel,de apróra.Egy edényben forrósítsuk fel a zsiradékot, majd a hagymát fonnyasszuk meg rajta.reszeljük bele a fokhagymát is.kevés ideig süssük együtt a többivel.
Két darab hámozott paradicsom, és 1 evőkanál püré kell a pörköltbe.paprikakrémet,és őrölt paprikát teszünk a húsra, majd a borókával,és a paradicsomokkal ízesítjük a húsunkat.Kevergessük folyamatosan,míg levet nem enged,sózzuk meg, és a vadfűszert is adjuk hozzá.Borral felöntjük, majd lefedjük,és majdnem 2 órát fedő alatt főzzük sűrűre a pörköltet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése