2014. november 19., szerda
Marcipános almás pite.
Nagyon finom vaníliasodóval kínálva. Mindenképpen érdemes kipróbálni, mert nagyon ízletes különleges desszert sütemény. Ez az almás pite nem a szokványos. Ízesítésben is eltér a társaitól. A marcipán, a rumaroma, és az almás pite fűszerkeverék, barna cukor és a fenyőmag teszi különlegessé. A végeredmény, egy csodás sütemény, ami az ízlelő bimbóinkat megmozgatja.
Ez a sütemény a saját receptem.
Hozzávalók:
500 g liszt
200 g cukor
250 g vaj
2 darab tojás
1 tasak sütőpor
csipet só
reszelt citromhéj, vagy citromaroma
vanília
rumaroma
1 dl tejföl, vagy tejszín
Töltelék
50 dkg alma reszelve
20 dkg marcipán massza
1 tk. almáspite fűszerkeverék, vagy csillagánizs őrlemény
1 tk. fahéj
1 tk. kardamomag (őrölt)
4 ek. barna nádcukor
1 citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés módja.
Erdélyi Raffaello szelet
Sokat nézegetem a gyűjtött Gasztro magazinokat, és találok közöttük igazi finomságokat. Ez a süti is az.Valójában hasonlít a tepsis Raffaellóhoz,de ez talán még egy fokkal jobb.A nevét nem tudom honnét kapta,de majd egyszer kiderítem.
Hozzávalók
6 fő
- A kókuszos tésztához:
- 5 darab tojásfehérje
- 100 g cukor
- 150 g kókuszreszelék
- 2 ek liszt
- 12 g sáfrányos sütőpor
- 1 csipet só
- 1 tk citromlé
- A mandulás-kakaós tésztához:
- 5 darab tojásfehérje
- 150 g cukor
- 150 g őrölt mandula
- 2 ek jóminőségű kakaópor
- 2 ek liszt
- 12 g sáfrányos sütőpor
- A krémhez:
- 10 darab tojássárgája
- 200 g cukor
- 1 tk bourbon vanília szirup
- 2 csomag orosz krémtorta ízű pudingpor Dr Oetkeres
- 600 ml tej
- 200 g vaj Rama vajas íz
- 10 dkg mascarpone krémsajt
- ízlés szerint csokoládéforgács
Elkészítés
A krémhez a tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral kézi habverővel kikeverjük, majd a pudingport is hozzákeverjük, végül a tejet kis adagokban szintén belekeverjük. Sűrű krémet főzünk, majd hagyjuk kihűlni. Ezután a vajjal habosra keverjük.Végül a szoba hőmérsékletű sajtkrémet.Nagyon állagú finom krémet kapunk.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)