Sokat nézegetem a gyűjtött Gasztro magazinokat, és találok közöttük igazi finomságokat. Ez a süti is az.Valójában hasonlít a tepsis Raffaellóhoz,de ez talán még egy fokkal jobb.A nevét nem tudom honnét kapta,de majd egyszer kiderítem.
A kókuszos tésztához:
5 darab tojásfehérje
100 g cukor
150 g kókuszreszelék
2 ek liszt
12 g sáfrányos sütőpor
1 csipet só
1 tk citromlé
A mandulás-kakaós tésztához:
5 darab tojásfehérje
150 g cukor
150 g őrölt mandula
2 ek jóminőségű kakaópor
2 ek liszt
12 g sáfrányos sütőpor
A krémhez:
10 darab tojássárgája
200 g cukor
1 tk bourbon vanília szirup
2 csomag orosz krémtorta ízű pudingpor Dr Oetkeres
600 ml tej
200 g vaj Rama vajas íz
10 dkg mascarpone krémsajt
ízlés szerint csokoládéforgács
Elkészítés
A kókuszos tésztához a tojásfehérjéket elkezdjük robotgéppel habbá verni, és fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot, hogy fényes kemény habot kapjunk. Ügyeljünk arra, hogy időben adagoljuk a cukrot, hogy ne maradjon szemcsés.A citromlét csepegtessük hozzá.
A sütőporos, lisztes kókuszkeveréket a habba forgatjuk óvatosan, hogy ne törjön össze.
Zsírpapírt teszünk a sütőtepsibe. Simítsuk el a kókuszos tésztát. Süssük 180 C-os sütőben 15 percig légkeverésesre állítva a sütőt.. 23x32-es tepsit használtam erre a célra.
Közben elkészítettem a barna lapnak való tésztát is, míg a világos sül, addig a robotgép dolgozik. Természetesen akinek ilyen nincs, annak tovább tart kézzel kevergetni.A sütőporos lisztet a kakaóval leszitáljuk,és így keverjük a felvert cukros tojáshabba,amit felverünk,mint a világosnál.
Ezt a barna tésztaalapot is megsütjük, ugyanazzal a módszerrel, mint a fehéret. Ennek sem kell sok idő, mint 15 perc. Ne süssük túl.
A krémhez a tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral kézi habverővel kikeverjük, majd a pudingport is hozzákeverjük, végül a tejet kis adagokban szintén belekeverjük. Sűrű krémet főzünk, majd hagyjuk kihűlni. Ezután a vajjal habosra keverjük.Végül a szoba hőmérsékletű sajtkrémet.Nagyon állagú finom krémet kapunk.
A krém kétharmadát a fehér tésztára kenjük, erre tesszük a barna tésztát, amit megkenünk a maradék krémmel. A tetejére csokit reszelünk, vagy villával díszítéseket ejtünk a tetejére. Teljesen mindegy, a lényeg, hogy nekünk tessen. Tegyük hűtőbe dermedni egy napra. Másnap szeletelhetjük kedvünkre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése