2020. június 1., hétfő

Kókuszos-mandulás sajtkrémes kocka



A tepsis Raffaello sütihez hasonló, de mégsem az! Annak alapjául szolgált a recept, hiszen azért vagyunk,hogy újabb sütiket kreáljunk. Itt mandulával készül a tészta, aminek más ízvilága van. Jó dolog átalakítani néha azokat a sütiket,amiket már megszoktunk, de szeretnénk más ízben kipróbálni. Sok receptem is ehhez hasonló átalakításban készült.






Hozzávalók

 6 fő
  1. Fehér tészta:
  2. 5 tojásfehérje
  3. 12 dkg cukor
  4. 15 dkg kókuszreszelék
  5. 2 evőkanál extra süteményliszt
  6. 1/2 csomag sütőpor
  7. 1/2 citrom leve
  8. Barna tészta:
  9. 5 tojásfehérje
  10. 15 dkg cukor
  11. 15 dkg darált mandula
  12. 3 evőkanál Holland sötét kakaó
  13. 2 evőkanál extra süteményliszt
  14. 1/2 csomag sütőpor
  15. Krémhez:
  16. 1 csomag kókuszos sütipuding
  17. 3,5 dl tej
  18. 5 csapott evőkanál kristálycukor
  19. 10 dkg puha vaj
  20. 25 dkg mascarpone krémsajt
  21. 1 csomag vaníliás cukor
  22. 1 csomag expressz zselatin fix
  23. Díszítéshez:
  24. Étcsokoládé reszelék

Elkészítése:

1. A fehér tésztához a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a citrom levével,pici sóval,majd a vége felé beleszórjuk a cukrot is. A kókuszreszeléket a liszttel és a sütőporral összeforgatjuk, óvatosan a cukros habba forgatjuk.
2. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát egyenletesen belesimítjuk. 165 C-on 15 percig sütjük. A barna tésztához a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé beleszórjuk a cukrot is. A mandulát a kakaóval, a liszttel és a sütőporral összeforgatjuk, és óvatosan belekeverjük a habba.
3. 165 C-on 15 percig sütjük. Először a pudingporhoz keverjünk 1 dl tejet, majd utána a már maradék 2,5 dl forrásban lévőhöz adjuk hozzá.Folytonos keverés mellett sűrű krémmé főzzük.
4. Hűlni hagyjuk, végül a vajat apránként beledolgozzuk.A sajtkrémmel,és a zseléfix-el elkeverjük.Géppel krémessé keverjük. A krém nagyobb részét a kókuszos tésztára kenjük. Erre kerül a barna tészta, amelynek a tetejét a maradék krémmel megkenünk.
5. A tetejét reszelt csokoládéval szórjuk meg. Jól behűtjük,hogy a krém dermedjen meg, azután kínáljuk.Nagyon kellemes nem túl édes süti.

Anna Bakes FINOM Banoffee Pite!