2022. december 20., kedd

Aranypatkó


Aki szereti az omlós finom sütiket,és egyszerű recepteket,annak ajánlom sok szeretettel!20 db jön ki a tésztából,függ attól mekkora szaggatót használunk.Ha nagy adagot szeretnénk vegyük duplán.Igazi csemege karácsonyra.


 Hozzávalók

 30 perc
 4 adag
  1. 15 dkg finomliszt
  2. 10 dkg vaj
  3. 15 dkg reszelt sárgarépa (a sajtreszelőt használjuk hozzá)
  4. csipet só
  5. 1 csomag sütőpor
  6. 1 tk vanília aroma
  7. 1 narancs héja,vagy instant narancshéj 1 csomag
  8. vaníliás porcukor a szóráshoz
  9. Töltelék:
  10. 10 dkg magozott aszalt szilva
  11. 1 csipet reszelt tonkabab (opcionális)
  12. 10 dkg natúr marcipánmassza
  13. 1 ek barna nádcukor

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Össze aprítjuk egy (kutterban) az aszalt szilvát a marcipánnal és a cukorral,és a tonkababbal. Félretesszük. A tészta összetevőit összegyúrjuk egy robotgépben,és hűtőbe tesszük 1 órára.Ezután kinyújtjuk,és korongokat szaggatunk ki belőle.A kisebbik pogácsa szaggatót használtam.

    Aranypatkó recept lépés 1 fotoAranypatkó recept lépés 1 fotoAranypatkó recept lépés 1 foto
  2. 2. lépés

    Mindegyikre kis mogyoró nagyságú tölteléket rakunk,és megkenjük a szélét tojásfehérjével,majd félbehajtjuk,és villával lenyomkodjuk a szélét.200 fokra előmelegítjük a sütőt,majd szilikon lappal bélelt sütőlemezre helyezzük a patkókat,és mindegyiket átszúrjuk a közepén egy vékony kötőtűvel,hogy a gőz eltudjon távozni.

    Aranypatkó recept lépés 2 fotoAranypatkó recept lépés 2 fotoAranypatkó recept lépés 2 foto
  3. 3. lépés

    Aranysárgára sütjük,porcukorral meghintjük.Jó étvágyat hozzá!

    Aranypatkó recept lépés 3 fotoAranypatkó recept lépés 3 fotoAranypatkó recept lépés 3 foto

Fehér torta