Mindig tanulok valami újat,Fürdős Z-t pedig nagyon bírom.Az ötletes receptjeivel néha meglep.
Hozzávalók
- Elkészítése:
- A véres hurkáról lefejtjük a bélt,és a hurkát széjjel morzsoljuk.Adunk hozzá 1 tojást,sót,őrölt borsot,és 1 evőkanál zsemlemorzsát.
- A következő lépésben összedolgozzuk a masszát a hűtőbe tesszük 1-2 órára dermedni.
- Olajat melegítünk,és felütünk 1 tojást,majd lisztet,és morzsát készítünk elő.A tojáshoz keverjünk 1 -2 tk tejszínt.A hurka masszából 10 cm-es kis rudakat formázunk,majd panírozzuk be,és a forró olajban süssük ki szép aranybarnára.Közben forgassuk meg.
- A hagymakarikát is süssük ki.A burgonyát hasábokra vágva időközben sós vízben főzzük meg,szűrjük le, majd tegyünk rá vajat,és petrezselyemmel szórjuk meg.Ezután tálalunk is.A hurkaroládot vágjuk ferdén fel,és a melegített kész párolt káposztával,a petrezselymes burgonyával,hagymával tegyük tányérra.