2021. február 1., hétfő

Rántott véres hurka

 

Mindig tanulok valami újat,Fürdős Z-t pedig nagyon bírom.Az ötletes receptjeivel néha meglep.



Hozzávalók

  1. 30 dkg véres hurka
  2. 1 tojás
  3. só,bors
  4. 1 ek zsemlemorzsa
  5. Panír:liszt-tojás-morzsa

  6. 1 csomag 25 dkg-os vörös káposzta kész
  7. 1 kg burgonya
  8. petrezselyem
  9. 1/2 csomag panírozott hagymakarika(opcionális)

  10. Elkészítése:

  11. A véres hurkáról lefejtjük a bélt,és a hurkát széjjel morzsoljuk.Adunk hozzá 1 tojást,sót,őrölt borsot,és 1 evőkanál zsemlemorzsát.
  12. A következő lépésben összedolgozzuk a masszát a hűtőbe tesszük 1-2 órára dermedni.
  13. Olajat melegítünk,és felütünk 1 tojást,majd lisztet,és morzsát készítünk elő.A tojáshoz keverjünk 1 -2 tk tejszínt.A hurka masszából 10 cm-es kis rudakat formázunk,majd panírozzuk be,és a forró olajban süssük ki szép aranybarnára.Közben forgassuk meg.
  14. A hagymakarikát is süssük ki.A burgonyát hasábokra vágva időközben sós vízben főzzük meg,szűrjük le, majd tegyünk rá vajat,és petrezselyemmel szórjuk meg.Ezután tálalunk is.A hurkaroládot vágjuk ferdén fel,és a melegített kész párolt káposztával,a petrezselymes burgonyával,hagymával tegyük tányérra.