Hozzávalók
- 4 db lila salátának való burgonya
- 2 db közepes lila hagyma
- só, őrölt bors
- 1 ek cukor
- 1 tk mustár
- 3 ek majonéz
- 2,5 dl görög joghurt
- 1 csokor metélő hagyma
- 2 db főtt tojás
- 1 mk citromlé
A tojásokat megmossuk, kettéválasztjuk, a fehérjéket 1 csipet sóval kemény habbá verjük. A lisztet mély tálba szórjuk, összekeverjük 1-1 csipet sóval és frissen őrölt borssal, közepébe mélyedést készítünk, majd a tojások sárgájával és a sör egyharmadával simára keverjük. Apránként hozzáöntjük a maradék sört, végül kíméletesen beleforgatjuk a tojáshabot is (meglehetősen sűrű masszát kapunk, amelyet a tojáshab néhány perc múlva kissé felhígít, így nagyszerűen lehet vele dolgozni).
Egy lábasban felforrósítunk 3-4 ujjnyi olajat. A halhúst szárazra töröljük, 3-4 cm széles darabokra vágjuk, egyenként belemártjuk a masszába, kissé lecsepegtetjük, és a forró, de nem túlhevített olajban mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. További köretként vegyes zöldségköret, petrezselymes, illetve ebben az esetben (medvehagymás) burgonya a köret. Mi uborka salátával ettük.