2018. november 4., vasárnap

Csirkegulyás


Csirkéből is lehet gulyás levest készíteni, ha
 olcsó, és ízletes ételt szeretnénk tálalni. Tudjuk, hogy a csirke gyorsabban megpuhul, mint a marha, vagy sertéshús. Ezért ebből a világos húsú,  gyenge szárnyasból is kiváló  ebéd válik. Fogjunk hozzá! Akár bográcsban is nyáron, ősszel, vagy télen a tűzhelyen.


Hozzávalók:

1 csirke melle, szárnyai, nyakak,zúza,máj, lábak, farhát,és felső comb kifilézve.
50 dkg burgonya 
2 szál sárgarépa
2 db babérlevél
1 gerezd tört fokhagyma
1 szál petrezselyem
1 kis darab zeller
kevés köménymag őrölt, és fekete bors frissen őrölve
1 tk  paprikakrém
1 evőkanál paradicsom sűrített
1 evőkanál édes nemes pirospaprika



Elkészítés:
1. A hagymát finom apróra vágjuk, s forró olajon megfonnyasztjuk a köménymaggal együtt. Levesszük a tűzről, beletesszük a pirospaprikát, simára keverjük.
2. A filézett csirkecombokat mellehúsát csíkokra vágjuk, és a többi aprólékkal amit daraboltunk kedvünk szerint, hozzáadjuk a paprikás hagymához. Sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá 1 dl vizet, és fedő alatt 10 percig pároljuk (közben párszor keverjük meg, pótoljuk a folyadékot, ha kell).
3. Tisztítsuk meg a zöldségeket, kockázzuk, karikázzuk tetszés szerint megint fel, és adjuk a leveshez. Tegyük bele a fokhagymát, a babérlevelet,paradicsompürét, öntsünk 1 liter vizet, és lassú tűzön forraljuk fel. Amikor a zöldségek és a hús is megfőtt, készen vagyunk. Vágott petrezselyemmel szórjuk meg végezetül.
4 1 tojásból,lisztből készítsünk galuskatésztát,és szaggassuk a levesbe.Ezután már jöhet is a tálalás.

2018 augusztus 14-19 Toscana-Elba szigete

Első nap Bologna