2015. augusztus 13., csütörtök

Likőrkrémes fügés-pite.





Hozzávalók.
30 dkg liszt,
20 dkg margarin,
10 dkg porcukor,
1 tojássárgája,
1 késhegynyi sütőpor,
1 citromreszelt héja,
1 csomag vaníliáscukor.
Töltelék: 1 csomag likőrkrémpor,amit csak Szlovákiában lehet kapni.Jó hozzá a vaníliás is,de akkor keverjünk bele tojáslikőrt 2-3 evőkanállal.Ennek hiányában bármilyen színben el nem térő likőr.4 dl hideg tej.Mivel kész termékről van szó,nem kell hozzá más.Fügelekvár 2 evőkanállal.
3 db szép füge,10 dkg fehércsokiba mártva,amit gőz felett felolvasztunk 2 ek olajjal.Végül vagdalt zöld pisztácia a diszítéshez.

Elkészítés menete:
A tésztát összedolgozzuk egy dagsztógéppel,és hűtőbe tesszük 1 órára fóliába csavarva.
Egy 24 cm átmérőjű piteformát ikenünk vajjal,és a kinyújtott tésztával kibéleljük.Megszúrkáljuk az alját villával,és 200 fokon 10 perc alatt készre sütjük.Ha kihűlt,megkenjük a fügelekvárral. A tejjel elkevert likőrkrémporból robotgéppel kemény krémet keverünk,majd megtöltjük a tésztát.A fügéket cikkekre vágjuk,a csokiba mártjuk,és lefagyasszuk a hűtőbe,de csak 1-2 percig.Ha a csoki megkötöt,akkor beleültetjük a krémbe őket.Tetszés szerinti mennyiséget.Pisztáciával megszórjuk.Lehűtjük,majd kivesszük a formából,aminek az alja kivehető,csak ilyet használjunk.Szeleteljük,mint a tortát.
Trükkök, tippek, praktikák:
Egyszerű,de roppant finom deszert.