2015. március 10., kedd

Mandarinos zellersaláta.




Hozzávalók:

1 db közepes nagyságú zeller
1 db közepes nagyságú alma
2 db mandarin
2 dl görög joghurt
só,fehérbors
1 ek mézes mustár
1 ek porcukor
4 ek Helman's majonéz
Elkészítése:
A zellert hámozás után apró kockákra vágjuk,és sós vízben puhára főzzük.Az almát citromos vízben áztatjuk hámozás,és kockákra vágás után.Tálkába tesszük a leszűrt,és kihűtött zellert,és az almát is leszúrjük,majd  hozzákeverjük.A mandarint gerezdekre szedjük,és azt is hozzáadjuk.Az öntethez a joghurtot a mézes mustárral, cukorral, sóval,fehérborssal,és a majonézzel elkeverjük,majd a zelleres keverékhez adjuk,és összekeverjük.Hűtőbe tesszük,hogy az ízek összeérjenek.Madársalátával diszítve bármilyen péksüteménnyel kínáljuk.

Szalonnás-lilahagymás-sajtos omlett.

  1. Reggelire néha muszáj kiadósabb finomságot készíteni,mert a férjem a tojásos ételeket szereti.Nekem a koleszterinem miatt tartózkodnom kell,és ritkábban fogysztok efféle  reggelit.Sajnos nem mindíg sikerül olyan szépre az omlettem,de ez az ízén nem változtat,mert ugyanolyan finom.



Hozzávalók:
8 tojás, 1 dl tejszín, 2 evőkanálnyi reszelt sajt,1 ek vaj, 10 dkg sovány füstölt kolozsváriszalonna, 2 nagyobb  db lilahagyma, só, bors. A tálaláshoz madársaláta,és 2 db paradicsom.
Elkészítése:
 1. A szalonnaszeleteket csíkokra vágjuk. A hagymákat megtisztítjuk,és vékony szeletekre vágjuk.
 2. 1 kevés vajon a csíkokra vágott szalonnát pirítjuk,majd a hagymát is hozzákeverjük.Egyenletesen pirítjuk őket.
 3. Közben a tojásokat a tejszínnel, sóval és borssal felverjük, majd a reszeltsajttal is. Majd a szalonnás-hagymás keverékre öntjük.A szélétől befelé igazgatjuk a fakanállal a szalonnás keverékkel,hogy egyenletesen süljön,de ne törjük össze a tojást.
 4.Az egyik oldalát ráhajtjuk a másikra,és lapáttal kiemelve a  salátával, és a paradicsommal tálaljuk.