2019. február 1., péntek

Vörösboros pulykazúza spätzle tésztával

A pulykazúza nagyon kiadós,bár nem olcsó baromfi belsőség. Gyakran készítek zúzából ebédnek valót,mert aránylag gyorsan elkészül, és bármilyen körettel fogyasztható.













Hozzávalók:

60 dkg pulykazúza
15 dkg angolszalonna
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
frissen őrölt bors
1 kk köménymag őrölt
2-3 dl száraz vörösbor Merlot
1 dl húsleves
1 ek valamilyen zsiradék,nálam csak olaj lehet
1 ek szójaszósz
1 ek fűszerpaprika
1 db paprika
1 ek sűrített paradicsom


Elkészítése:

A zúzát alaposan megmossuk, és 4-5 darabba vágjuk.Az angolszalonnát kockára vágjuk, és olajon kissé világosra sütjük.A hagymákat apróra,a paprikát kockára vágjuk.A szalonnára tesszük, és dinszteljük, majd a fokhagymát, és a fűszereket is hozzáadjuk,a fűszer paprika kivételével.A zúza következik.Kifehéredésig kevergetjük pár percig, majd jöhet a pirospaprika,és a húslé,majd a szója- szósz,és végül a vörösbor.Lefedjük,és főzzük kb 60 percig takarékon.Én sváb tésztát főztem ki hozzá, de kinek mi tetszik olyan köretet választ.Savanyúság dukál hozzá!