Igyekszem olyan muffinokat készíteni,amit a család is szívesen elfogyaszt uzsonnára,kakaóval,vagy teával.Recept nélkül sütöttem,mert a fejemben készült el,és még csak nem is lestem semmilyen könyvet hozzá.A keverttészta készítés,már rutinból jön.
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 3 tojás
- 15 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 3 ek tejszín
- 1 csomag sütőpor
- 5 dkg keserű kakaópor
- 1 ek jamaikai rum
- 10 dkg olvasztott étcsokoládé
- 1 mk fahéj
- 1 mk csillagánizs
- 1 mk őrölt kardamommag
- 1 nagyobb bionarancs héja,és leve
- 6 db oreo keksz
Elkészítés:
Keverjük össze az összes hozzávalókat hogy a tészta szép sima legyen.A tejszínt a csokoládéba tegyük,amikor olvasszuk gőz felett.Hagyjuk kihűlni. Robotgéppel a legegyszerűbb keverni, úgy még gyorsabb,és szép krémes állagot kell hogy kapjunk. Adagoljuk ki a 12 muffinformába,majd a kekszeket törjük ketté,és illesszük a tészta közepébe.Ezután előmelegített 200 fokos sütőbe toljuk,és légkeverésesre állítva 180 fokon süssük meg 20 perc alatt.Nagyon jól mutat,ha fehér,és barna hajtogatott papírkapszlikat használunk ehhez a finomságokhoz.Jó étvágyat hozzá!