2016. március 12., szombat

Pirított tészta csirkével.



Kivételesen az unokámnak kedveztem azzal, hogy a Maggi fortélyok a világ Ázsia ízei Pirított csirkével alap port használjak.A Barilla spagetti az egyik kedvenc tésztám, így nem volt nehéz gyors, egyszerű, és nagyon finom ebédet varázsolni az asztalra.





Hozzávalók:

40 dkg csirkemellfilé
15 dkg spagetti
10 dkg póréhagyma
10 dkg sárgarépa
2-3 ek olaj
1 csomag maggi fortélyok Pirított tészta csirkével alap.

1. A csirkemellet ujjnyi vastagra vágjuk, ízlés szerint sózzuk, és 2 evőkanál olajon 5-7 percig serpenyőben pirítjuk.
2.A sárgarépát vékony csíkokra vágjuk, ízlés szerint a pórét felkarikázzuk, majd a csirkemellel együtt további 5 percig pirítjuk.
3. Végül hozzáadjuk a kifőtt tésztát, a tasak tartalmát és fél dl főzővizet, amit a tészta kifőzésénél tegyünk félre. Alaposan összeforgatjuk, majd az egészet 5 perc alatt készre pirítjuk.

Sült kacsamell medvehagymás gnoccival.




Most van itt tavasszal a medvehagyma szezonja. Igaz még az elején vagyunk,de annál jobb,mert elengedhetjük a fantáziánkat és kitalálhatunk újabbnál újabb medvehagymás ételeket.Így született meg nálam, a gnoccitésztába darált medvehagyma. Nagyon ízletes köretet tálalhatunk az asztalra a család álmélkodására.




Hozzávalók:

40 dkg kacsamellfilé tisztítva
50 dkg főtt lisztes burgonya
1 kk instant fokhagymapor
1 csokor medvehagyma
1-2 ek olivaolaj
1 tk só
bors
1 tojás
5 dkg liszt,vagy amennyit felvesz
5 dkg vaj


Elkészítése:

A kacsamellet sózzuk, borsozzuk, és a bőrös felével kezdjük a sütést. Amikor megpirult, akkor leöntjük a zsírját, és átfordítjuk a másik felére,   fóliával letakarva roséra sütjük, és meleg helyen tartjuk tálalásig.
Csakis akkor szeleteljük fel. A medvehagymát felvágjuk,és aprítóba tesszük az olivaolajjal együtt,majd pépessé aprítjuk.
A  főtt burgonyát burgonyanyomón áttörjük, és a liszttel, tojással, sóval, fokhagymaporral, és vajjal meg a medvehagymakrémmel összedolgozzuk.Jól formázható tésztát készítsünk. hengert formálunk,és késsel,vagy habkártyával darabokra vágjuk.lehet kissé rusztikus is,nem kell ragaszkodni a tökéletes formához.Villával formázhatjuk is kedvünkre.Ezután sós lobogó vízben kifőzzük pár perc alatt.leszűrjük,majd vajat hevítünk egy serpenyőben, és pirosra sütjük benne mindegyik oldalát.Azon forrón tálaljuk a szeletelt sült kacsamellel.Savanyúsággal fogyasszuk.