2015. február 16., hétfő

Lazac pirított gombával,póréval,és párolt zellerszárral.



Sajnos a fotó nem lett tökéletes,de az új fényképezővel még gyakorolnom kell sokat,hogy elfogadhatóak legyenek az ételeim.Az íze a halnak,és a zöldségeknek azomban tökéletes harmóniában voltak.Régi gasztromagazinból lestem ki,nagyon megtetszett az egyszerűsége.Gyorsan elkészül,ha megvan hozzá  minden idehaza a kamránkban,vagy hűtőnkben.

Hozzávalók:

40 dkg friss lazacfilé,
3 szál angol szárzeller,
20 dkg csiperkegomba,
1 szál póréhagyma,
só, bors frissen őrölve,vaj a sütéshez 3 evőkanállal.
1 kisebb biocitrom,
A körethez törtkrumpli vajjal,és sóval,meg 1 dl tejszínnel kikeverve.

Elkészítése:

A lazacot az esetleges szálkáktól megszabadítom,egy csipesz segítségével,majd a bőrét leválasztom,és elteszem mélyhűtőbe,mert legközelebbre jó lessz egy halleves alaphoz.4 szeletbe vágom,és előveszek egy serpenyőt.Vajat hevítek benne,és ráteszem a halat.Mindkét oldalát 4-4 percig sütöm, sózom borsozom, majd kiszedem és meleg helyen tartom.

Vajat hevítünk felszeleteljük a gombát, és lepirítjuk rajta,majd félretesszük.A zellerszárat daraboljuk fel,és pároljuk meg.A pórét karikázzuk fel, és a maradék vajon aranybarnára pirítsuk sózzuk,borsozzuk.Tálaljuk a zöldségekkel és a burgonyapürével a halat.Citrommal diszítjük.