2015. május 21., csütörtök

Török pide

Az eredeti recepttől abban tértem el, hogy kolbásszal késtítettem,de mindenkinek az ízlésére, és kreativitására van bízva.Ha csónak alakúra szeretnénk, akkor keskenyebbre készítsük, nekem így sikerült, de ez nem változtat az élvezetei értékén. Mi nem szeretjük a túl keményre sütött tésztákat, és eszerint is sütöm meg őket.Természetesen akinek jó foga van, és szereti ropogósan az készítse ízléde szerint.



A recept hozzávalói ( 4 személyre):

50 dkg liszt
0.5 csomag Coop instant élesztő
2 dl langyos víz
2 evőkanál olaj
1 db tojás a kenéshez


A töltelékhez:

:füstölt nyers kolbász
gombás pizzaszósz
1 db paradicsom
1 db piros kápia paprika
1 szál póréhagyma
10 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A tésztát bedagasztjuk,  majd 6 felé osztjuk, és slejfoljuk. Kelesztjük 20 percig, majd egyenként csónak formát készítünk belőle. A széleit behajtjuk, mint a függönyt, és a belsejét megkenjük paradicsomszósszal, elosztjuk rajtuk a gombát és a kolbászt, hosszú formában ferdén vágjuk. Rátesszük a szószra, csíkokra vágjuk a paprikát, a hagymát karikákba, majd szépen rakunk belőlük a kolbászra, majd megszórjuk a tetejüket reszelt sajttal. A sütőt 200 fokra előmelegítettük. Megkenjük a tészta széleit tojással, majd 210 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük a pidéket. Bazsalikom levéllel díszítünk minden egyes darabot. Melegen tálaljuk.