Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.07.12. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu
Ennek a hírnek nagyon örültem,hatalmas sikere lett a sütimnek!Nincsen semmi furcsa abban, ahogyan ennek a tepsis raffaello sütinek a krémjét készítem. Régóta kísérletezek azzal, hogy másképpen készítsem el a margarinban lévő víz kicsapódása miatt. Így mindig 100%-osan jó krémet sikerül készítenem.
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.07.12. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu
Ennek a hírnek nagyon örültem,hatalmas sikere lett a sütimnek!Nincsen semmi furcsa abban, ahogyan ennek a tepsis raffaello sütinek a krémjét készítem. Régóta kísérletezek azzal, hogy másképpen készítsem el a margarinban lévő víz kicsapódása miatt. Így mindig 100%-osan jó krémet sikerül készítenem.
Hozzávalók / 6 adag
Tészta
- 6 db tojásfehérje
- 25 dkg porcukor
- 10 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
Krém
- 6 db tojássárgája
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 1 ml vanília aroma
- 10 dkg cukor
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 20 dkg margarin
Elkészítése:
Tészta
- A tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, melyhez apránként hozzáadjuk a lisztet, sütőport, kókuszreszeléket.
- Kizsírozott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsiben közepes lángon 180 fokon hőlégkeverésesben sütjük kb. 10 percig.
Krém
- A krémhez a pudingport, a tojások sárgáját, az aromát kikeverjük egy 1 dl tejjel, 1 ek étkezési keményítővel és a 10 dkg kristálycukorral.
- Majd a forrásban lévő 4 dl tejhez keverjük, és állandó keverés mellett sűrűre főzzük.
- Még melegen apránként simára keverjük benne a puha margarint egy kisebb habverővel. Állandóan keverve addig, míg langyos nem lesz, majd a hűtőben hagyjuk dermedni.
- A krémet a kihűlés után jól krémesre keverjük megint a habverővel, és szépen a tésztára kenjük. A tetejét kókuszreszelékkel szórjuk meg.
- Kockára vágjuk, és úgy tálaljuk.
- sütési hőfok: 180°C
- sütési mód: hőlégkeveréses
- tepsi mérete: 26x23 cm