2020. június 5., péntek

Leveles tészta lazac Federica Simoni

Boldog vasárrnapot!!
ma azt javaslom, hogy ezeket az egyszerű és étvágygerjesztő tésztákat nagyra becsüljék!


Összetevők 8 db sütemények:

1 tekercs friss leveles tészta
60 gr friss lazac
40 gr garnélarák
40 gr ricotta
petrezselyem
1 tojás (körülbelül a fele tojásfehérje fogják használni a keverék, a maradék a kefe a sütés előtt)
darált ropi vagy zsemlemorzsa


olaj 
mogyoróhagyma
hal húslé

Szezámmag

Egy serpenyőben főzzük olajjal és mogyoróhagymával, adjuk hozzá a halat, keverjük össze a húslével  és főzzük néhány percig.
Vigyük a keveréket egy vágódeszkára, adjuk hozzá a petrezselymet és aprítsuk össze a félholdral.
Tegyük át a keveréket egy tálba, adjuk hozzá a ricottát, ízesítsük sóval és a kötéshez szükséges tojásfehérjével.
Adjunk hozzá egy apróra vágott kenyérrostot, hogy a keverék megfelelő állagú legyen.

Kapcsolja be a sütőt 200 fokos hőmérsékleten.

A tészta feléből szerezzen be 8 12x6 téglalapot, és keverjen hozzá néhány keveréket.
Nedvesítse meg a lap teljes széleit vízzel, és zárja be, és villával egészítse ki, hogy mindent lezárjon.

Kefével megmarad a tojás, meghintjük szezámmaggal és kb. 20 percig sütjük

Rikotta kuglóf


Federica Simoni
A nap nagyszerűen kezdődik ezekkel a finom, lágy ricotta kuglóffal.



Összetevők:

 1 db  22 cm-es kuglóf forma 
 200 g tönköly búzaliszt 
200 g friss ricotta sajt szoba hőmérsékleten 
2 tojás 
 150 g cukor 
 5 dkg vaj ( 45 gr napraforgó olaj)
 2-3 evőkanál  tej
 1 citrom héja
1 narancs héja
 16 gr tasakos sütőpor



Elkészítése:

Az összetevőknek szoba hőmérsékleten kell lenniük, a ricottát legalább 30 perccel a sütemény megkezdése előtt vegye ki a hűtőből, és fakanállal alaposan keverje el, amíg krémes nem lesz. Szitáljuk ki a lisztet. Kapcsoljuk be a sütőt 170 fokon. keverjük habosra a tojásokat a cukorral legalább 10 percig, majd adjuk hozzá a citrushéjat. Lassan adjuk hozzá a vajat, vagy olajat, ha felszívódik, adjunk hozzá egy kanál lisztet, adjunk hozzá kanállal a ricottát és keverjük alacsony sebességgel. Amikor a ricotta felszívódik, adjuk hozzá a lisztet, és keverjük még további 5 percig alacsony sebességgel, adjuk hozzá a tejet és a szitált sütőport. Öntsük a keveréket a kiválasztott formába és süssük körülbelül 30 percig 170 fokon.

Hideg állapotban megszórjuk őket porcukorral.  

Görög joghurt torta

Szép napot mindenkinek! Mai javaslatom nektek, ezt a gyönyörű lágy tortát görög joghurttal. Kiváló reggelire,uzsonnára. 













A forma átmérője 24 cm


Hozzávalók:

 27 dkg  süteményliszt 
10 dkg étkezési keményítő
 17 dkg lágy vaj 
22 dkg cukor
 1 bio citrom héja
5 tojás
 34 dkg görög joghurt
 1 tasak sütőpor 

Elkészítése:

Távolítsa el a vajat és a joghurtot a hűtőből legalább 30 percig szoba hőmérsékletre tegyük.Sütemény elkészítése előtt. Szitáljuk a lisztet a keményítővel. kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra. Válasszuk le a sárgáját a fehérjétől. Keverjük a tojásfehérjét egy kanál cukorral, amelyet az egészből vettünk, és tegyük félre.Keverjük össze a vajat a cukorral, amíg szép keveréket nem kapunk, adjunk hozzá egy-egy sárgáját, és adjunk hozzá minden egyes hozzáadáshoz időt, és adjuk hozzá a citromhéjat.
Mindig habverővel adjuk hozzá a joghurtot.
Ezután adjuk hozzá a sütőport, és így folyamatos keveréket kapunk.
Szuszpendáljuk a habverővel, és adjuk hozzá a felvert tojásfehérjét, felváltva a szitált lisztre. Öntsük a bélelt sütőlapra. Süssük 180 fokon 40 percig, majd vegyük le 160 fokra, és folytassuk további 10/15 percig, ellenőrizzük a sütést egy kötőtűvel.

 Megjegyzés:
 A görög joghurt helyettesíthető natúr joghurttal.