2020. június 5., péntek

Rikotta kuglóf


Federica Simoni
A nap nagyszerűen kezdődik ezekkel a finom, lágy ricotta kuglóffal.



Összetevők:

 1 db  22 cm-es kuglóf forma 
 200 g tönköly búzaliszt 
200 g friss ricotta sajt szoba hőmérsékleten 
2 tojás 
 150 g cukor 
 5 dkg vaj ( 45 gr napraforgó olaj)
 2-3 evőkanál  tej
 1 citrom héja
1 narancs héja
 16 gr tasakos sütőpor



Elkészítése:

Az összetevőknek szoba hőmérsékleten kell lenniük, a ricottát legalább 30 perccel a sütemény megkezdése előtt vegye ki a hűtőből, és fakanállal alaposan keverje el, amíg krémes nem lesz. Szitáljuk ki a lisztet. Kapcsoljuk be a sütőt 170 fokon. keverjük habosra a tojásokat a cukorral legalább 10 percig, majd adjuk hozzá a citrushéjat. Lassan adjuk hozzá a vajat, vagy olajat, ha felszívódik, adjunk hozzá egy kanál lisztet, adjunk hozzá kanállal a ricottát és keverjük alacsony sebességgel. Amikor a ricotta felszívódik, adjuk hozzá a lisztet, és keverjük még további 5 percig alacsony sebességgel, adjuk hozzá a tejet és a szitált sütőport. Öntsük a keveréket a kiválasztott formába és süssük körülbelül 30 percig 170 fokon.

Hideg állapotban megszórjuk őket porcukorral.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése