2020. június 5., péntek

Leveles tészta lazac Federica Simoni

Boldog vasárrnapot!!
ma azt javaslom, hogy ezeket az egyszerű és étvágygerjesztő tésztákat nagyra becsüljék!


Összetevők 8 db sütemények:

1 tekercs friss leveles tészta
60 gr friss lazac
40 gr garnélarák
40 gr ricotta
petrezselyem
1 tojás (körülbelül a fele tojásfehérje fogják használni a keverék, a maradék a kefe a sütés előtt)
darált ropi vagy zsemlemorzsa


olaj 
mogyoróhagyma
hal húslé

Szezámmag

Egy serpenyőben főzzük olajjal és mogyoróhagymával, adjuk hozzá a halat, keverjük össze a húslével  és főzzük néhány percig.
Vigyük a keveréket egy vágódeszkára, adjuk hozzá a petrezselymet és aprítsuk össze a félholdral.
Tegyük át a keveréket egy tálba, adjuk hozzá a ricottát, ízesítsük sóval és a kötéshez szükséges tojásfehérjével.
Adjunk hozzá egy apróra vágott kenyérrostot, hogy a keverék megfelelő állagú legyen.

Kapcsolja be a sütőt 200 fokos hőmérsékleten.

A tészta feléből szerezzen be 8 12x6 téglalapot, és keverjen hozzá néhány keveréket.
Nedvesítse meg a lap teljes széleit vízzel, és zárja be, és villával egészítse ki, hogy mindent lezárjon.

Kefével megmarad a tojás, meghintjük szezámmaggal és kb. 20 percig sütjük

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése