2020. június 10., szerda

Almás-joghurtos csirkesaláta

Nem szereti a csirkét? Ehhez a salátához más baromfit is használhat, mint például pulykát. Ha nem kedveli a pulyka- vagy a csirkehúst, esetleg vegetáriánus, akkor ezt az ízletes salátát sült tofuval is elkészítheti. Ínyenceknek a grillezett tofu ajánlott.




Hozzávalók

 4 fő
  1. Hozzávalók
  2. 500 g csirkemell
  3. 4 darab alma
  4. 500 g natúr joghurt
  5. 1 darab citrom (leve)
  6. 1 ek juharszirup,vagy méz
  7. 1 csipet tengeri só
  8. 1 kevés őrölt fekete bors
  9. 1 kevés mentalevél (ízlés szerint)
  10. 1 kanál olívaolaj
  11. 1 kevés szezámmag

Elkészítése:

Vágjuk a csirkét vékony csíkokra. Hevítsünk olívaolajat serpenyőben, süssük meg rajta a húst. Sózzuk, borsozzuk. Sütés után tegyük félre és hagyjuk kihűlni.Tisztítsuk meg az almát és vágjuk kis kockákra.Vágja finomra a mentát.
Egy tálban keverjük össze a csirkét a kockára vágott almával és az apróra vágott mentával. Ezután adjuk hozzá a joghurtot és locsoljunk rá citromlevet. Ízesítsük sóval, borssal, végül alaposan keverjük össze az egészet. Díszítsük szezámmaggal.Ez a csirkés gyümölcssaláta másnap is jóízű. Fogyasztás előtt azonban tartsuk hűvös helyen és jól keverjük össze.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése