2020. június 10., szerda

Csángó pecsenye



Csirke- vagy pulykamellet, érlelt hátszínt vagy bélszínt, illetve borjúcombot is készíthetünk így.Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd



Hozzávalók

4 fő
  1. 2 nagy sertésszűzpecsenye
  2. 1 kiskanál só
  3. 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
  4. 4 evőkanál olaj a raguhoz:
  5. 15 dkg kolozsvári szalonna
  6. 1 nagyobb vöröshagyma
  7. 3 gerezd fokhagyma
  8. 22-25 dkg marinált paprika (ecetes pritaminpaprika)
  9. 9 evőkanál ketchup
  10. 6 evőkanál víz
  11. 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors

Elkészítés

A húst megmossuk, leszárogatjuk, ducibb felén lévő fehér hártyáját lefejtjük. Ezután a szűzpecsenyéket kissé ferdén 6-6 szeletre vágjuk. Lapjára fordítva kissé kiveregetjük, megsózzuk, megborsozzuk és félretesszük.

A raguhoz a szalonnát kb. 4 milliméter vastagon felszeleteljük, majd ugyanilyen vastagon kis csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, a fokhagymát összezúzzuk.A szalonna zsírját lábasban, közepes lángon 3-4 perc alatt kiolvasztjuk, majd a hagymát szalmasárgára sütjük benne. A fokhagymával sütjük még fél percig, majd a lecsöpögtetett, kisujjnyi széles csíkokra vágott marinált paprikát is hozzáadjuk.A befűszerezett húst a megforrósított olajban, nagy lángon oldalanként 3-3 perc alatt megsütjük, lecsöpögtetjük. Tálaláskor a pecsenyét a raguval körülöntjük. Hagymás tört burgonya illik hozzá köretnek.Nekem főtt rizs volt a köretem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése