A Lidl-ben vásároltam eredeti olasz babapiskótát.nagyon tetszik a nagysága, így nem kell annyit pepecselni vele a Tiramisunál.Arról nem is beszélve mennyire finom omlósan puha.A mártogatásnál vigyázzunk,de inkább kanállal locsolni a szirupot.
Hozzávalók
4 fő
- 1 csomag Savioardi piskóta 16 db-os,de 15 db kell
- 50 dkg mascarpone sajtkrém
- 3 dl presszó kávé
- 1 ek cukor
- 1 dl Limoncino /citromlikőr
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 15 dkg étcsokoládé
- 3 ek olaj
- 1 ek zöld sótlan pisztácia
- 3 db tojás
- 4 ek kristálycukor
- négyszögletes sütőforma
Elkészíteni:
A tojássárgáját kikeverjük a cukorral habosra,majd a reszelt citromhéjat hozzákeverjük.Ezután a mascarpónét szoba hőmérsékletűre hagyva keverjük össze a tojáshabbal.A tojásfehérjét habbá verjük,majd a krémhez adjuk,és óvatosan keverjük össze.A kávéhoz adjuk a citromlikőrt,és a cukrot,vaníliás cukrot,majd egy kanállal locsoljuk meg a sorba rakott piskótára.
Három szintet rakunk, és mindegyiket csak locsolgassuk.A piskóta nagyon puha,és elázik ha mártogatjuk. A krémet rétegenként elkenjük. 3x5 piskóta,a tetejére már csak az olvasztott csokoládét öntjük,és megszórjuk aprított zöld natúr pisztáciával.Hűtőbe dermesztjük,és 1 óra elteltével már vághatjuk is fel.
Nagyon finom,nagyon gyorsan elkészülő desszert.Saját ötlet,remélem tetszik!
Mennyi mascarpone kell hozzá?
VálaszTörlésKöszi hogy szóltál,javítottam a receptet! 50 dkg kell a mascarponéból.
VálaszTörlés